"Proje Koordinasyon Merkezi" kuruldu.

"Proje Koordinasyon Merkezi" kuruldu.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından "Proje Koordinasyon Merkezi" kuruldu.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mensur Toprak, yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Uygulama Atölyesi bünyesinde Proje Koordinasyon Merkezi'ninin kurulduğunu, merkezin kurulmasıyla birlikte oluşturulan ekibin, 'Hayat Boyu Öğrenme Programları' proje teklif çağrısı çerçevesinde 7 proje ürettiğini söyledi.

Toprak, "Çalışmalarına çok hızlı başlayan ekibimiz ilçemizden toplam değeri 156,224 lira olan 7 proje başvurusu gerçekleştirmiştir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Başkent Üniversitesi ve Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile gerçekleştirdikleri projelerine, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden de ortakların dahil olduğunu ifade eden Toprak, şöyle konuştu:

"İlçemizde ilk kez bu kadar planlı bir çalışma yürütülmüştür. Yapılan rehberlik ve bilgilendirme faaliyetleri ile projelere azami katılım sağlanmıştır. Proje başvurularının onaylanması durumunda çeşitli kurumlardaki meslektaşlarımız uluslararası bir projede çalışma deneyimi kazanacaktır. Hem ilçemiz hem de kendileri açısından elde edilen bu deneyimler çok önemlidir. Ayrıca, bu ilk projelerin gelecek yıllarda ilçemizin proje üretme kapasitesine de olumlu tesirlerinin olacağına inanıyorum.

AB ülkelerinde çeşitli ortakları bulunan 'LDV' ortaklık tipi projesi ve yine 6 ortaklı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi dahil olmak üzere toplam iki proje ile Hayat Boyu Öğrenme Programlarına başvuruldu. Aynı zamanda Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi 1 LDV VETPRO, Çubuk Ticaret Meslek Lisesi 1 LDV IVT, Çubuk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 1 COMENIUS, Türk Telekom İlköğretim Okulu 1 COMENIUS, Barbaros İlköğretim Okulu 1 COMENIUS projesi ile Hayat boyu Öğrenme programlarına başvuru gerçekleştirmiştir. Bunlarla birlikte ayrıca online olarak gerçekleştirilen 1 Etwinning projesi halen yürütülmektedir. Yapılan başvurular proje çeşitliliği ve sayısı itibariyle bir ilk olma özelliği de taşımaktadır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.