POLİS TEŞKİLATI’NIN 173. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI...

POLİS TEŞKİLATI’NIN 173. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI...

Polis Teşkilatı'nın 173. Yıldönümü etkinliklerle kutlandı.

Şuayip YAMAN

Polis Teşkilatı’nın 173 Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de Çubuk Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Sunuculuğunu Polis Memuru Şerife Gülizar ERDEM’in yaptığı program; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

 

Sırasıyla;

 

Emniyet Genel Müdürü Selami ALTINOK’un 10 Nisan “Telsiz Kutlama” mesajı okundu.

 

TELSİZ MESAJI

(10 NİSAN 2018)

 

“ Değerli Meslektaşlarım,

 

173 yıllık köklü tarihi ile teşkilatımız, suç ve suçluya karşı cansiperane mücadelesiyle dünyada örnek gösterilecek bir konuma sahiptir ve bu başarı devletimizin tüm kademelerinin takdirine mazhar olmuştur.

 

Yalnızca seçilmiş meşru iradenin yanında olduğunu 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha gösteren, demokratik hukuk devleti değerleri çerçevesinde hareket eden tüm mensuplarımızın 10 Nisan Polis Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar, hepinize sevdiklerinizle sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler dilerim.”

 

                                                                                                  Selami ALTINOK

                                                                           Emniyet Genel Müdürü

 

Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın kutlama mesajı okundu.

 

Sayın Başbakanımız Binali YILDIRIM'ın Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 173. kuruluş yıl dönümü kutlama mesajı;

 

“Yüksek bir vazife şuuruyla 173 yıldır milletimize hizmet eden Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.

Emniyet Teşkilatımız, halkımızın huzur ve güven içinde yaşaması, kamu düzeninin temini ve insan haklarının korunmasına dair görevlerini büyük bir fedakârlıkla yerine getirmektedir.

 

Memnuniyetle ifade etmek isterim ki bugün Türkiye, Emniyet Teşkilatımızın üstün gayretleri ve özverili çalışmaları sayesinde huzurlu ve güvenli bir ülkedir.

 

Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden taviz vermeden ve kanunlara bihakkın riayet ederek görev yapan Polis Teşkilatımız, 173 yıllık bilgi ve tecrübesiyle büyük başarılara imza atmaktadır.

 

Türk Polisi, terörle ve örgütlü suçlarla yürüttüğü mücadelenin yanı sıra; suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanmasındaki üstün başarılarıyla da halkımızın güven ve takdirlerine mazhar olmuştur.

 

Emniyet mensuplarımızın, kendilerine duyulan bu güveni daima koruyacaklarına; güvenlik ve özgürlük arasındaki hassas dengeyi her şartta gözeteceklerine yürekten inanıyorum.

 

Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, görevleri başında şehit düşen kahraman polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Büyük bir fedakârlık ve hizmet aşkıyla çalışan bütün emniyet mensuplarımıza başarılar diliyorum.”

 

BİNALİ YILDIRIM  

      BAŞBAKAN  

 ​

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın kutlama mesajı okundu.

 

SAYIN SELAMİ ALTINOK

EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ

 

 “Milletimizin emniyetinin ve huzurunun güvencesi Türk Polis Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.

 

Polis Teşkilatımız, kimi dönemlerde tahribata maruz kalsa da, Cumhuriyet tarihimizde yaşadığımız buhranlı dönemlerin hepsinde, milletimizin huzur ve güven kaynağı olabilmeyi daima başarmıştır.

 

Halkımızın her zaman güvenle sığındığı bir şefkat kapısı olan Polis Teşkilatımızın mensupları, milletimizin huzuruna, birlik ve beraberliğimize kasteden tüm saldırıları kahramanca önlemişler; bu uğurda canları pahasına mücadele etmişlerdir.

 

Hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve demokratik toplum ilkelerinden ödün vermeden, Anayasa ve yasalara sadakatle görev yapan Polis Teşkilatımız, 173 yıllık bilgi ve deneyimiyle üstlendiği görevlerde büyük başarılara imza atmıştır.

 

Üstün bir vazife anlayışıyla hizmet veren Emniyet Teşkilatımız, aziz milletimizin barış ve emniyet içinde yaşaması için gösterdikleri fedakarlık ve kahramanlıkla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizleri gururlandırmaya devam edecektir.

 

Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü vesilesiyle, görevleri başında şehit düşmüş olan kahraman polislerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm Emniyet mensuplarımıza görevlerinde başarılar diliyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

 

 

                                                             RECEP TAYYİP ERDOĞAN

                                                         CUMHURBAŞKANI

​ 

Polis Memuru Şerife Gülizar ERDEM günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Bu gün Türk Polisi olarak 173. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururu ve kıvancını yaşıyoruz. 

 

Bu sevincimizi birlikte paylaşma nezaketi gösteren sizlere şahsım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum Teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı sunarım.

 

173 Yıldönümü kutlama törenimize hoş geldiniz.

 

İlk defa “Polis” adı verilen gerçek anlamda Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan Polis Nizamnamesi ile kurulmuştur.

 

Polis; Anayasa, kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin kendisine verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakârlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir.

 

Her türlü yıkıcı ve bölücü teröre karşı ve gençliğimizin büyük belası uyuşturucu ile mücadele öncelikli görevlerimiz arasındadır. Bunlarla mücadeleye aralıksız devam edilecektir.

 

Tüm bu hizmetleri yerine getirirken huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin bağımsızlığını ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyeti ve Demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak temel amacımızdır.

 

Polis bu görevleri yerine getirirken vatandaşın yardımına her zaman ihtiyacı vardır. Çünkü halktan kopuk bir görev anlayışı ile başarılı olmak mümkün değildir.

 

Çubuk, Ankara İlimizin huzurlu ilçelerinden bir tanesidir.Burada en büyük pay şüphesiz Çubuk halkınındır. Huzur ve güven ortamını sizlerden aldığımız destekle sağladık. Yine sizden alacağımız destekle huzur ortamını sağlamaya devam edecektir.

 

Bu mutlu günümüzde Devletimiz ve Milletimizin selameti uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, minnetlerimizi sunar, geride kalan yakınlarına şükranlarımızı belirtir, emekli ve gazilerimizi minnetle anar, halen görevde olan teşkilat mensuplarımıza görevlerinde sağlık, başarılar ve mutluluklar diler, saygılar sunarım.”

 

İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından katılımcılara ikram yapıldı.

 

İlçe Vaizi Ekrem ÖZCAN tarafından dua okundu.

 

Çocukluğundan beri en büyük idealinin polislik olduğunu ifade eden Yunus Emre Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Zeynep DÖNMEZ, önce İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin ÇAM, sonra da Komiser Ayşe GÜRBÜZ, Komiser Yardımcısı Bülent ZENGİN ve Baş Polis Cafer Tayyar AKÇA ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Polis Haftası...

 

Türk Polis Teşkilatı modern anlamda 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul’da kurulmuştur. Halen 1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu’na dayanarak örgütlenmiş ve 1934 tarihli 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile yetkilendirilmiş bir teşkilattır.

 

İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir genel müdürlüktür. Merkezde Daire başkanlıkları, taşrada İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri olarak örgütlenmiştir.

 

Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar ülkemizde huzur ve düzenin bozulmaması ve bizlerin güvenli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için gece gündüz fedakârca görev yapan, Türk Polis Teşkilatı mensupları, Polis Teşkilatı 10 Nisan'da kurulduğu için 10 Nisan’ı her yıl Polis Günü olarak kutlar...

 

Bu vesile ile Kutsal vatan topraklarımızın dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan, milletimizin huzuru ve güvenliği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk Polis Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü en iyi dileklerimle kutlar; Teşkilat mensuplarına sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.

 

“Polis kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itaat etmelidir.” (M. Kemal ATATÜRK)

dscn3341-vert1111.jpgdscn3341-vert222.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.