Platform 6.Olağan Kurulu Yapıldı

Platform 6.Olağan Kurulu Yapıldı

26 Mayıs 2010 tarihinde Çarşamba günü akşam Kır Sofrasında yapılan Kurultay öncesi, engellilere sertifikaları verildi. Ardından geleneksel olarak düzenlenen “ 3. Ödül Töreni” yapıldı. Tören sonrası ise, Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

       Çubuk Platformu Derneği Başkanı Ahmet Yalçın yaptığı açılış konuşmasında; “Her alanda ilçemizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkındırılması için kurulmuş olan Çubuk Platformu bu amacına ulaşabilmek için yetişmiş, birikimli insanları bir araya getirerek çalışmalarını sürdürmektedir. Yapılan bu çalışmalardan bir tanesi de ilçemize 'Gazi Üniversitesi' okullarının getirilmesidir. Bu konuda Çubuk Platformu ile işbirliği, güç birliği yapan, emeği geçen herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Üniversite'nin Çubuk'ta 2004 yılında başlayan bugünkü yapılanması bir başlangıç oldu. Beklentimiz ve hedefimiz artık kısa sürede Çubuk Yerleşke'sinde fakültelerin kurulması, öğrenci yurtlarının açılması, öğretim görevlilerinin Çubuk'ta ikamet etmeleridir.

Bir müddet sonra da müstakil bir üniversitenin yani 'Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin kurulmasıdır.

Bir başka önemli çalışmamız da Bölge kaynaklarımızdan olan Çubuk Agat Taşı'nın tanıtımı, ilçede işlenmesinin başlatılması olmuştur. Hedefimiz; ilçemizde 500 aileye aylık ortalama 2 bin TL. kazandıracak iş ve istihdam alanı yaratmaktır.

 Önümüzdeki bir yılda yapacaklarımızdan ve başlatacağımız projelerden bazılarının başlıklarını da ifade etmek istiyorum.

-Her şeyden önce; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin ilçemizde kurulması için, kurumlar arasında geniş kapsamlı güç birliği ve dayanışmayı sağlamak ve top yekun mücadele etmek.

 -İlçemizin tarihini ve kültürünü yaşatacak semboller oluşturmak. Bunun için; 'Ankara Savaşı Müzesi' ve ' Anıtı' nın yapılması,

-Eski Ankara Evlerimizden örnek olarak bir tanesinin onarılması ve Çubuk kültürünün yaşamasını ve yaşatılmasını sağlamak.

-Aydos Yaylası'ndaki Atatürk'ün Çiftliği'nin ihya edilmesi, amacına ve hatırasına uygun hale getirilmesi için çalışmak.

-Bölge kaynaklarımızdan olan Çubuk Agat Taşı'nı üretime dönüştürmek, bu konuda istihdam ve iş alanı yaratmak.

Saydığım bu projelerin önemli bir kısmı ilk bir yıl içinde tamamlanacak, bir kısmı da başlatılmış olacak.

-Çubuk Platformu sağlam bir kurumsal yapıya kavuşturulacaktır, eksiklikler  tamamlanacak.

Çubuk Platformu birkaç kişinin veya bir grubun kişisel beklentileri için bir süreliğine kurulmuş değil. Kuruluş amacı öncelikle İlçemizin, bölgemizin ve ülkemizin aydınlık geleceğini inşa etmek ve nesiller boyu geliştirerek devamını sağlamaktır.

 Çubuk Platformu hiçbir siyasi kuruluşun, sermayenin veya etkin grupların arka bahçesi değil, insanlarımızın aydınlık geleceğinin önderidir.

        Bu şuur ve amaçla;  asıl işimiz kuruluş ilkelerine bağlı sağlam bir kurumsal kimlik ve yapılanmayı gerçekleştirmek olacaktır.

 Bir yıl sonra yapacağımız Kurultay'da, gençlerimizi yönetimde görev almaları için   davet ediyorum.

Sözü fazla uzatmadan bu gecenin gündemine dönmek istiyorum:

Hepimizin bildiği gibi. Hadiste de ifade edildiği üzere  “İnsanların hayırlısı insana faydalı olandır” Ayrıca  “Marifet iltifata tabiidir” Ancak; ne yazık ki toplum olarak başarıları ve hizmetleri takdir etmekte cimri davranıyoruz.

Bugün 3. 'sünü gerçekleştirmekte olduğumuz mütevazi geleneksel ödül töreni ile topluma faydalı işler yapanlara ve başarılı insanlarımıza kadirşinaslık ve vefa görevimizi yerine getirmek istedik” dedi.

Aynı zamanda bir Çubuklu (Meşeli Köyü'nden) olan KOSGEB'te KOBİ Uzmanı Emin Eminoğlu, Çubuk Agat Taşı'nın üretime kazandırılması ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çubuk Agat Taşı işle ilgili projelerde destek vereceklerini söyledi.

Ayrıca İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ'da projeler konusunda Çubuk'a tam destek vereceğini söyledi..

 Çubuk Platformu öncülüğünde engellilere yönelik olarak gerçekleştirilen Yarı Değerli ve Süs Taşları İşlemeciliği Kursu'nu başarı ile bitiren 12 kursiyere “Sertifika Belgeleri” İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ tarafından verildi.

Ödül törenlerine geçildi.

Onur Ödülü: Her yıl bir kişiye verilen Onur Ödülü; İlçemiz merkez ve köylerine devlet hizmetlerinin ulaştırılmasında, kurumlar arasında uyumlu çalışma ortamının sağlanmasında, vatandaşın kurumlara güveninin oluşmasında, Çubuk Agat Taşı'nın tanıtımı ve işlenmesindeki katkıları ve özellikle ilçemizde kurulması hedeflenen Üniversite için gerekli altyapının hazırlanmasındaki samimi çalışmaları ve hizmetlerinden dolayı, İlçe Kaymakamı Meftun Dallı'ya,

 

Hizmet Ödülleri: Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Asım Güler, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Derin, Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Fevzi Maman, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Saat, Prof. Dr. Tülin Oygür, Prof. Dr. Ulvi Şeker, Doç. Dr. İhsan Korkut ve İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ'a,

             Başarı Ödülleri: Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, ÇUDEF Başkanı Recep Taş'a ve Değişik alanlarda başarı gösteren 8 öğrenciye,

           Teşekkür Plaketi: Dernek çalışmalarına destek veren Belediye Başkanı Lokman Özden, Hamza Aydoğdu, Hüseyin Kuzucu, Ali Arslan, Mimar Mehmet Emin Ertürk ve Sabri Koca'ya teşekkür plaketi verildi.

Ödül törenleri sonrası Çubuk Platformu Derneği'nin 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

 Yönetim Kurulu Asil üyeliklerine; Melek Aşır, Şazinur Olcay, Feriman Karagöz, Özlem Akkuzu, Mehmet Emin Ertürk, Şuayip Yaman, İsmail Berber, Mehmet Akınkoç, Mehmet Saat, İsmail Berber, Enver Yerli ve  Kemal Yılmaz, Ahmet Yalçın, en yaşlı üye Mehmet Emin Ertürk başkanlığında toplanarak görev bölümü seçimini yaptılar, Yönetim Kurulu Üyelerinin önerisi ile Ahmet Yalçın Yönetim Kurulu Başkanlığına, Melek Aşır, Enver Yerli ve Kerem Gedikoğlu Başkan Yardımcılıkların, Şuayip Yaman Sekreterliğe ve Özlem Akkuzu da Muhasipliğe seçildiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.