Plastik şişelerden ada planı

Plastik şişelerden ada planı

Bilimle uğraşan insanlar Pasifik okyanusundaki plastik atıklardan ada yapmayı planlıyor!

Kulağa çılgınca geliyor, ama bilim insanları Pasifik okyanusundaki plastik atıklardan ada yapmayı planlıyor!

Hollandalı bilim insanlarından oluşan bir ekip, halihazırda Pasifik Okyanusu'nda bulunan 44 milyon kilo plastik atığı alıp bunu tamamı plastik şişelerden oluşan Hawaii büyüklüğünde bir 'Geri Dönüşüm Adası' (Recycled Island) yapmayı planlıyor.

Adanın ve 500 bin sakinin enerjisini güneş ve dalgalar sağlayacak.

Projenin bir sözcüsü, "Burada üç amaç var: Okyanuslarımızı bu devasa plastik atıktan kurtarmak, yeni bir ada yaratmak ve sürdürülebilir bir yaşam alanı inşa etmek" diyor.

Geri Dönüşüm Adası'nın plastik atıkların yüzen bir yapıya dönüştürülmesi planlanıyor.

Pasifik Okyanusu halihazırda dünyadaki en fazla plastik atığı barındırıyor. Okyanus akıntıları plastik atığı dev bir deniz çöplüğü haline getiriyor ve bu da deniz yaşamı için ölümcül bir tehlike teşkil ediyor.

10 bin kilometre kare yüzölçümünde olması planlanan adanın temelinde geri dönüştürülmüş plastik atıklar kullanılacak. Yüzer adanın üzerinde modern bir şehrin yanı sıra büyük bir tarım alanı olacak.

Kendi kendine yetebilecek ve üzerinde yaşayanların gıda ve iş ihtiyacını tam olarak karşılacak ada, her ne kadar kulağa bilim kurgu filmlerine ait bir senaryoyu çağrıştırsa da bilimcilerin ciddi bir şekilde üzerinde çalıştıkları bir proje.

Veteknoloji

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.