Peygamber sevgisi camilere sığmadı

Peygamber sevgisi camilere sığmadı

Peygamber Efendimiz (sas)'in dünyayı şereflendirdiği gün olan Mevlid Kandili tüm İslam âleminde olduğu gibi çubuk'ta da dualarla idrak edildi.

Doğumuyla dünyayı karanlıktan kurtaran Hz. Peygamberimiz, doğum günüyle de son aylardaki sıkıntılarımıza manevi ilaç oldu. Mevlid Kandili münasebetiyle camilere akın eden Müslümanlar, Rahmet gecesinden hakkıyla istifade etmeye çalıştı.

3.20110214223318.jpg

1.20110214223056.jpg
Peygamberimizin doğum günü olan Rebiülevvel ayının 12. günü tüm İslam âleminde "Rahmet Gecesi" olarak kabul ediliyor. Bu geceyi en güzel şekilde idrak etmek isteyenler, bol bol namaz kılıp dua ediyor ve Allah'dan mağfirette bulunuyor. Her yıl bu gecede camileri dolduran milyonlarca Müslüman, O'nun adını anarak, kendisini kainata rahmet olarak gönderen Allahu Teala'ya şükranlarını sunuyor. Kandil sebebiyle Çubuk'ta camileri dolduran genç, yaşlı, kadın erkek herkes ellerini, bu gecenin hürmetine bağışlanmak ve Allah'ın rahmetine mazhar olabilmek için açtı. Âlemlere rahmet olarak gönderilen, kainatın baş tacı, varlığımızı ve kurtuluşumuzu kendisine borçlu olduğumuz, müstesna şahsiyet, Peygamberimiz için merkez camii kebir de okunan Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinlerken O'nun huzurunda olmanın lezzetini tattı.
2.20110214223212.jpg

İlçe Müftüsü Ali Canbolat'ın Hz.Peygamber efendimizin doğumu ve şahsiyetiyle ilgili yapmış olduğu vaaz huşu içersinde dinlenildi.Vaaz bitiminde ise Hz.Peygamber efendimize ithafen okunan hatmi şerifler için Müftü Canbolat tarafından hatim duası yapıldı.

Kandil vesilesiyle Türk Kızılay'ı ve bazı vatndaşlar tarafından çikolata ve lokum dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.