Petrol fiyatları 146 doları aştı

Petrol fiyatları 146 doları aştı

Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan’ın, gelecek yılın ortasına kadar piyasanın ihtiyacı olduğu sürece günlük petrol üretimini 12,5 milyon varile çıkarabileceği bildirildi.

Suudi bir yetkili yaptığı açıklamada, piyasanın ihtiyacı olduğu sürece gelecek yılın ortasına kadar üretim kapasitesini günlük 12,5 milyon varile çıkarma yolunda olduklarını ve bunu yapacaklarını söyledi.

Yetkili, Suudi Arabistan"ın bu ay günlük 9,7 milyon varil petrol üreteceğini ve gelecek ay üretim kapasitesinde değişiklik planları olmadığını da ifade etti. Fiyatlar 146 doların üzerinde

Bu arada uluslararası piyasalarda petrol fiyatları 146 doların üzerine çıktı.

ABD ham petrolünün varil fiyatı 1 dolar artarak 146,18 dolara, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı da 1,24 dolar artışla 145,16 dolara çıktı.

İran ve Batı arasında, Tahran yönetiminin nükleer faaliyetleri konusundaki anlaşmazlığa ilişkin kaygılar, ABD dolarının değerini düşük olması ve Atlas Okyanusu"nda bir alçak basınç sisteminin fırtınaya dönüşerek Meksika Körfezi"nde ABD"nin petrol ve doğal gaz üretimi tesislerini tehdit edeceği endişesi petrol fiyatlarını artırdı.

(aa)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.