Paşa Mezarlığı Yeniden Düzenlendi

Paşa Mezarlığı Yeniden Düzenlendi

Çubuk Belediyesi, Paşa Mezarlığını yeniden düzenledi. Çubuk Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla yapılan düzenleme çalışmaları sonucunda mezarlık modern hale getirildi.

İlçenin en eski mezarlığı olan Paşa Mezarlığı Çubuk Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi.

mezar3.jpg

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yürütülen çalışmalar ile mezarlığın ana ve ara yolları kilit taşıyla kaplandı. Mezarlıkta bulunan ot ve çalılar temizlenip genel temizliği yapıldı. Mezarlıkta bulunan ağaçlar budanarak, kışlık bakımları yapılırken, kuruyan ağaçlar yerine ise yenileri dikildi.

mezar2.jpg

Yaklaşık 150 adet yeni fidanın da dikildiği mezarlıktaki çalışmalar mahalle sakinleri ve tarafından da taktirle karşılandı.

Yapılan çalışmayla ilçenin en eski mezarlığının çehresinin değiştiğini söyleyen Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Mezarlık ve Cenaze Hizmetleri Şefi Kadir Sağbazar, “Başlattığımız çalışmayla yüz yıl ve daha fazlası olan bu mezarlığımızın bakım ve onarımını yapmaktayız. Mezarlıkta bulunan ağaçların budanması ve çevre düzenlenmesi gibi çalışmaları başlattık. Şuanda 150 adet yeni fidan diktik. Kurumuş ağaçların yerine de tekrar fidan dikiyoruz. Yapılması gereken ara yollarımızı, tabut yollarımızı yaptık. Kilit taşlarımızı görmüş olduğunuz gibi yaptık ve daha da tespit ettiğimiz yerler var onları da yapıyoruz. Vatandaşlarımız rahat bir şekilde ziyaretlerini yapabilsinler ve defin alanında tabutları taşırken, defin yapılırken rahat gidebilsin diye yol güzergahlarını da belirledik. Onlarla ilgili kilit taşı çalışmalarımızda devam ediyor” dedi.

Mezarlıkların hoyratça kullanılmamasını ve herkesin bu konuda sorumluluk sahibi olmasını isteyen Sağbazar, “ Vatandaşlarımız buraya sıla ziyaretlerine geliyorlar ve temiz, bakımlı görünce çok memnun kalıyorlar. Mezarlıklarımızın bu şekilde bakımlarının yapılması ve ağaçlandırılmasından memnunlar, bizde elimizden geldiği kadar ilçemize yakışır bir mezarlık haline getirmek için çalışıyoruz. Daha önce burası bakımsız bir bahçe haline gelmiş ve insanlar rast gele çöp atmışlardı. Vatandaşlarımızın çevremizi ve mezarlıklarımıza karşı biraz daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bize bu çalışmamızda katkı veren Çubuk Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Mehmet Akif Topçu ise, "Ekiplerimiz tarafından mezarlıklar içindeki yabani otları ve dikenler temizlendi. Ayrıca mevcut olan ağaçların bakımı yapılıp yeni fidan ekimi ve çevre düzenleme çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Biz belediye olarak mezarlığımızın daha modern bir hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız yakınlarının kabirlerini rahatlıkla ziyaret edebilecekler. Bundan sonra mezarlıklar vatandaşlarımızın kullanımına daha sağlıklı bir şekilde hizmet sunulacak" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.