Parmaklıklar arkasında "edebiyat"

Parmaklıklar arkasında "edebiyat"

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği ile Çocuk Edebiyatçıları Birliğince yürütülen projeyle, parmaklıklar arkasına edebiyatın ışığı yansıtıldı.

Çocuk edebiyatçıları Erbay Kücet, Üzeyir Gündüz ve Ahmet Yozgat, tutuklu ve hükümlü çocuk ve gençlerle bir araya geldi.

Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret eden edebiyatçılar, kimi gasp ve kapkaç, kimi de adam yaralamadan tutuklu ve hükümlü bulunan çocuk ve gençlere 500 kitap götürdü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başlattığı "Türkiye Okuyor" kampanyası kapsamında ülke genelinde ihtiyaç olan illere kitap gönderdiklerini belirten proje koordinatörlerinden Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan, projeyle cezaevlerindeki çocuk ve gençleri de okumaya teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Eğitime katkı sağlamak için "bir damla olmak istediklerini" vurgulayan Erdoğan, tutuklu ve hükümlü çocukların ÖSS ve OKS gibi sınavlara hazırlanmaları için de cezaevine test kitapları göndereceklerini bildirdi.

Çocuk Edebiyatçıları Birliği Başkanı ve ÇubukHaber"in yazarı Erbay Kücet, tutuklu ve hükümlü çocuk ve gençlerin okumalarının toplum için önemli olduğunu ifade etti. Cezaevindeki çocukların yakın bir zamanda toplum içine karışacaklarını belirten Kücet, "Bu çocukların okumaları ve okuduklarını anlamaları bizim için çok önemli, çünkü okuyarak topluma faydalı birey haline gelebilirler. Birini bile kurtarsak bizim için önemli. Umuyoruz bu çocuklar getirdiğimiz kitaplarla okumanın güzelliklerini tadacaklardır" diye konuştu.

Cezaevinin kütüphanesinde toplanan yaklaşık 50 tutuklu ve hükümlü genç ve çocuğa eserlerini dağıtan edebiyatçılar, kitaplarını cezaevindeki gençler ve çocuklar için imzaladı.

Hükümlü ve tutuklu çocuk ve gençlerin gözlerindeki ışıltıyla kitaplarını büyük bir hevesle dağıtan edebiyatçılar, gençlerle bir süre okumanın önemine dair sohbet etti. Okumanın insanın ufkunu geliştirdiğini belirten edebiyatçılar, çocuk ve gençlere de çok okumaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.