PANCAR ŞEFLİĞİ’ DE ÇÖPLÜK OLDU...

PANCAR ŞEFLİĞİ’ DE ÇÖPLÜK OLDU...

Yetkililerin sorumsuz ve vurdumduymazlığı yüzünden eski Pancar Şefliği arazisi de çöplük oldu.

 Şuayip YAMAN

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’nin atıl durumdaki Ziraat Bölge (Pancar) Şefliği ve müştemilatı (depoları) bir zamanlar madde bağımlılarının mekânı idi. Şimdi de çöplük olma yolunda hızla ilerliyor. Yetkililer de seyretmeye devam ediyor...

pancar01.jpg

Bir başka ifade ile Pancar Şefliği’nin iki yıl önce binaları ve müştemilatı sorundu. Şimdi de molozları ve çöpü sorun olmaya başladı.

pancar02.jpg

Hatırlayalım:                                                                            

 

Madde bağımlıları; Nerede boş, yıkık-dökük ve harabeye dönüşmüş başıboş bir mesken ve işyeri var, nerede kaderine terk edilmiş bir inşaat var, orayı hemen adres ve mekân ediniyorlardı.

 2013 yılı başlarında Pancar Şefliği’nin Hilal Sokağa cephesi olan depoların üçünün kapıları kırıktı, gençler burada tiner-bally çekiyorlardı. Yerlerde içki şişeleri, boş sigara paketleri, bally çekilen naylon poşetler vardı. İçerisi adeta bir çöplüğü andırıyordu. Müştemilatın Hilal Sokağa bakan dış cephelerine sprey boyalarla ‘duvar yazıları’ özenerek, bezenerek yazılıyordu.

Hilal Sokağa bakan bahçe duvarına bitişik ve etrafı sarmaşıkla kamufle olmuş çardak, tabiri caizse tam bir “zula yeri” olmuştu. Burada da bally çekilen naylon poşetler vardı. Yine içki şişeleri yerlere saçılmış durumda idi. Öğrenciler gündüz teneffüs saatlerinde kızlı erkekli burada sohbet edip, sigara içiyorlardı.

Birtakım iddialara göre Pancar Şefliği’nin ön girişi açık, gece bekçisi ve güvenlikçisi de olmadığından akşamları birtakım vatandaşlar araçlarla buradan girip, araçlarını kuytu (zula) bir yere park ederek, depolara girip içki içiyorlardı. Sonradan bu giriş kalın demir çubuklarla engellendi.

Pancar Şefliği binasının Hilal Sokağa ve Cengiz Topel Caddesi’ne bakan cephesindeki pencerelerin camları kırılmış vaziyette idi. Keza ambarların (depoların) pencereleri de öyle idi. Bu pencereler birkaç defa takılmış. Ama faal olmadığı için sürekli kırılıyordu. Görevliler bıkmıştı, bu nedenle pencerelerin camları kırık bir şekilde bırakılmıştı.

Ziraat Bölge Şefliği ve müştemilatı, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından Kasım-2012’de Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hizmet binası olarak tahsis edilmiş, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilene kadar (bu süre yaklaşık 5 yıldır) özelleştirme kapsamında atıl durumda bekletilmişti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tahsis edilen binanın onarım ve tadilatı için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yardım talep etmiş, İl’den gönderilen teknik ekip, uzun incelemeler sonucu bina ve müştemilatı hakkında ‘kullanılamaz raporu’ bile vermişti.

O dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak yaptığı bir açıklamada, “Şeker Fabrikaları A.Ş tarafından bize tahsis edilen 501 ada ve 1 parsel’deki 3 bin 104 m2.’lik alanda, yeni hizmet binamızın yanında kütüphane ve konferans salonu gibi  öğretmen ve öğrencilerin çok yönlü olarak kullanabilecekleri salonlar yapılacak. Mevcut bina ve müştemilatları yıkılacak. Hizmet binası ve ekleri ile ilgili projeyi hazırladık. Projeyi İl Milli Eğitim Müdürlüğüne vereceğiz. İl Müdürlüğü de projeyi Mayıs-Haziran / 2013’ de DPT’ye takdim edecek. Kullanılamaz Raporu’na istinaden de en kısa zamanda yıkılacak” demişti.

Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü plan ve proje çalışmalarına başlamıştı.

Yine o dönemdeki iddialara göre; İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri için 2013 Mali Yılı’nda 600 bin liralık bir bütçe ayrılmış, bunun 350 bin lirası da “tadilat ve tamirat” amacıyla Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmişti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de Şeker Fabrikaları A.Ş tarafından tahsis edilen yukarıdaki meblağı (Pancar Şefliği’nin) tadilat ve tamiratı için kullanmak istemişti...                                

Pancar Şefliği binasının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisinden sonra, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden gönderilen paranın kullanımı hakkında ilçede görev yapan müdürler arasında farklı görüşler ortaya atılmıştı.

Bazı okul müdürleri gönderilen bu paranın Pancar Şefliği’ne ait binaların tadilat ve tamiratı için kullanılması gerektiğini savunurken, bazıları da bina hakkında yıkım kararı olduğunu bu nedenle de tadilat ve tamiratına harcanacak paranın israf olacağını savunarak, binanın yıkılıp yeniden yapılmasını, gönderilen para ile de bu işlem yapılamayacağı için ilçeye gönderilen meblağın İl’e iadesinin daha faydalı olacağını savunmuşlardı.

Netice de ikinci grupta yer alan okul müdürlerinin istediği olmuş ve para İl Müdürlüğü’ne iade edilmişti.

 Pancar Şefliğini tamamen yıkıp, hazırlanacak yeni projeye göre yeniden yapmak isteyen dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü sonradan fikir değiştirerek bu bina ve müştemilatını tadilat ve tamirata kalkışmıştı.

Pancar Şefliği arazisindeki binaların tadilat ve tamiratını karşı çıkan birtakım okul müdürleri o dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak’ın 350 bin lirayı kullanmasına karşı çıkmışlar. Neticede para İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iade edilmişti.

O dönemde 350 bin liranın Pancar Şefliği binasının tadilatı ve tamiratı için kullanılmasına ‘çok yazık’ diyenlerin amacı ise binayı yıkıp yeniden yapmakmış. Ama gönderilen meblağ binanın yeniden yapılmasına yetmeyeceği için iade edilmiş ve binanın yeniden yapımı gerçekleştirilememişti..

Hatta iddialara göre geçtiğimiz yıl burada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak yeni binanın temeli bile atılacaktı.

Ayrıca Pancar Şefliği inşaatının yıkım kararı vardı. Yıkım için Çubuk Belediyesi’nden destek bile  istenmişti. Çubuk Belediyesi ise bu teklife “mazot paramız yok” diye sıcak bakmamıştı.

Sonradan bir özel şirket, inşaatın kapı, pencere ve demirlerini almak şartıyla, madde bağımlılarının mekânı olan bu harabeyi yıktı.

Bilindiği üzere Pancar Şefliği ve müştemilatı 2014 yılında yıkılmıştı. İçindeki taşlar zaman zaman ihtiyaç sahipleri tarafından alındı. Ama halen inşaat molozları var. Bu molozların yanı sıra şimdilerde bir de çöpler eklendi.

Pancar Şefliği arazisi hala atıl durumda bekletiliyor. Şimdilerde burası çöplük olarak kullanılıyor. Görüntü kirliliği yapıyor. Havaların ısınmasıyla da atılan çöpler yüzünden zamanla çevreye pis kokular yayılacak. Çevre sakinleri, özellikle de bu arsaya cephesi olan apartman sakinleri ise bu manzaradan pek hoşnut değil ve “görüntü kirliğinden balkonlarımıza çıkamıyoruz” diyorlar.

Yetkililerden aldığım bilgiye göre; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kendisine tahsis edilen Pancar Şefliği arazisini RAM (Rehberlik Araştırma Merkezi) olarak önermiş. Bir sonuç çıkmamış..

Şimdilerde de Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü yetkilileri bu araziyi gelip, görmüş ve beğenmişler.

Neden beğenmesinler ki, İlçe merkezinde böylesine güzel bir araziyi nereden bulacaklar?

Son anda bir fikir değiştirmezlerse bu araziye Gençlik Merkezi yapacaklarmış... Haydi hayırlısı...

Yalnız bu arazideki çöplerin en kısa zamanda alınması gerekir. Burada da iş Belediye’ye düşüyor.

Belediye, Pancar Şefliği arazisindeki çöpleri ne zaman kaldıracak?

Bu atıl arazi, yeni bir inşaat yapılana kadar, Belediye tarafından temizlenip, tesviyesi yapılırsa, bu çevrede cadde ve sokaklarda oynayan çocuklara bir oyun sahası kazandırılabilir.

Ama kim ve hangi zihniyet yapacak?

Oysa Zabıta ve Temizlik İşleri ekipleri, Belediye’nin araçları ile buradan hemen hemen her gün vızır vızır geçiyorlar. Ama gözlerinin önündeki çöpü göremiyorlar veya görmek istemiyorlar.

Pancar Şefliği arazisi ile Başkan’ın oturduğu bina arasında ise sadece bir duvar var. Ama ne hikmetse bu çöplüğü görmüyorlar..

Havalar ısındıkça pis kokular artıyor. İlaçlama yapılmadığı için sivrisinekler ve karasinekler ortaya çıkıyor.

Vatandaşlar ahırlardan, kanalizasyonlardan ve rögarlardan yükselen pis kokulardan ve çevredeki görüntü kirliliği yüzünden balkonuna çıkamıyor. Belediye ise bu manzaraları hala seyrediyor.

Alt yapı hizmetleri belediyelerin asli görevleridir, bunları konuşmaya da yazmaya da aslında gerek yok! İyi de pis kokular yayılıyorsa, demek ki alt yapı hizmetleri de sağlıklı yapılmıyor! 
   
Yani Belediye “asli görevini” de yerine getirmiyor! Artık her yerden de ‘pis kokular’ geliyor! Lütfen, önce şu pis kokuları ortadan kaldırıcı ‘asli görev’ çalışmalarını başlatınız...
   
Yoksa bu pis kokular farklı şekilde ve farklı yerlere yayılacak!!! Sadece pis koku hizmeti mi aksıyor;  Hayırlısı...

 

Eyyy Çubuklular; Başkan ve yönetimi göreve geleli 15 ay geçti. Bu süre zarfında hangi olumlu hizmetlerini gördünüz? Daha doğrusu, bırakın hizmet almayı, Başkan’ı en son ne zaman gördünüz?

Belediye, ilçe eşrafının ebeveyninden kalan ve çocuklarının ve torunlarının geleceği olan (ilgili vatandaşa haber bile vermeden ve üstelik bunu da kendi yasal hakkı olarak görüp); arsa, ev ve arazisinin imarı ile oynamayı bırakıp, biraz da ilçenin alt yapısı ve temizliği ile uğraşırsa çok daha iyi olur. Çünkü İlçeyi pislik ve çöp götürüyor.

 

Allah aşkına, bu ilçede hemen herkesin üzerinde hemfikir olduğu doğru-dürüst bir icraat ne zaman yapılacak? B-E-K-L-İ-Y-O-R-U-Z...

pancar03.jpgpancar04.jpgpancar05.jpgpancar06.jpgpancar07.jpgpancar08.jpgpancar09.jpgpancar10.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum