Özel Sınav Temel Lisesi öğrencilerine üniversiteler tanıtıldı

Özel Sınav Temel Lisesi öğrencilerine üniversiteler tanıtıldı

Özel Sınav Temel Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ni gezdi

Özel Sınav Temel Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ni gezdi

Üniversiteleri tanımak, üniversitedeki havayı teneffüs etmek ve tercih edecekleri üniversiteler ile ilgili kafalarındaki soru işaretlerini gidermek amacıyla gezi düzenlendi.

Özel Sınav Temel Lisesi’nden 126 öğrenci okul öğretmenleri Sınav Temel Lisesi Rehberlik Öğretmeni Abbas İnanç ile birlikte önce ülkemizin en iyi dünya sıralamasında ise ilk 100’e giren ODTÜ’nün kampüs alanını gezdi. Özel Sınav Temel Lisesi’nden mezun olup ODTÜ’yü kazanan üniversite öğrencileri ve idari personel eşliğinde üniversitede tanıtım günlerine katılan lise öğrencileri üniversiteyi çok beğendiklerini ifade ettiler.

Daha sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ni ziyaret eden öğrencilere Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Değirmenci tarafından konferansı verildi. Konferansta öğrencilere Değirmenci tarafından üniversitenin tanıtımı yapıldı.

Abbas İnanç, mesleki rehberlik kapsamında öğrencilerin daha iyi bir meslek edinmesi ve daha iyi bir üniversite tercihi yaparak geleceğe yönelik sağlam adımlar atabilmeleri için böyle bir program düzenlediklerini belirtti.

İnanç, “Öğrencilerimize rehberlik eden ve bizi güzel bir şekilde misafir eden öğretim görevlilerine ve öğrencilere teşekkür ediyoruz. Çok verimli bir gezi oldu. Öğrencilerimiz üniversite havası soludular. Sosyal imkanlara ve verilen eğitimlere hayran kaldık. İdari personelimiz de en güzel şekilde bizlere üniversitemizi tanıttılar” dedi.

Program, öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından yemek ve tarihi alanların gezdirilmesiyle son buldu.

img_6169.jpgimg_6165.jpgimg_6168.jpgimg_6168.jpgimg_6166.jpgimg_6167.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.