Özel Reyhan Kız Yurdunun Temeli Atıldı

Özel Reyhan Kız Yurdunun Temeli Atıldı

İlçemizde ‘Aydınlık Geleceğe’ sloganı ile kurulacak olan Özel Reyhan Kız Öğrenci Yurdu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

     Çubuk'taki temel ama törenine Belediye Başkanı Lokman Özden, ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Baraj Eğitim Kurumları Müdürü Abdullah Kırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, CHP İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Baraj Eğitim Kurumları Müdürü Abdullah Kırım bir konuşma yaparak yurdun genel ve fiziki durumu hakkında bilgiler verdi. İlçede 50 yataklı bir erkek öğrenci yurtlarının ve birde 150 kişilik kreş ile gündüz bakım evlerinin bulunduğunu kaydeden Kırım, arsanın hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlandığını ve ilçeye 2 bin 700 metrekare alana sahip arazide 360 metre inşaat alanına sahip 100 kişilik bir yurt daha kazandıracaklarını ifade etti. Kırım, yaklaşık maliyetinin bir milyar beş yüz bini bulması beklenen yurdun 6 ayda tamamlanması öngörüldüğünü ve kendilerine destek olan herkese teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Lokman Özden, ise konuşmasında eğitimin önemine vurgu yaptı. ’’Memleketimizin başında bir bela varsa insanlarımızın zamanında iyi yetiştirilmemesindendir’’ diyen Başkan Özden, tüm dünyada İstiklal Marşı’nı Türkçe okutan ve öğreten bu eğitim kurumlarına destek olanlara, öğretmenlerine müteşekkir olduklarını söyledi. Üniversite kenti olmaya hazırlanan ilçede öğrencilerin önemli ihtiyacı olan yurtların bir bir giderildiğini kaydeden Başkan Özden, milletini, devletini ve bayrağını seven insanların yetişmesi için sadece devletin ilgili kurumları değil, sivil toplum ve özel sektöre de görevler düştüğünü vurguladı. Temeli atılacak yurdun, kızların okumasına büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Özden, eğitim yuvasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Özden’in konuşmasının ardından konuşan ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç’ta güzel bir olaya şahit olduklarını ifade ederek, özellikle kızlara yapılan yatırımın çok önemli olduğunun altını çizdi. 

Konuşmaların ardından Özel Reyhan Kız Yurdu'nun temeli törenle atılırken ilk harcı Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden attı. Yurdun, 2011 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.