Özden,Elmadağ Rampalarının açılışına katıldı

Özden,Elmadağ Rampalarının açılışına katıldı

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Ankara-Kırıkkale yolu Elmadağ rampalarının açılışına katıldı.

 

Şiddetli soğuğa rağmen açılışı yapılan rampaların açılış konuşmasını yapan, Başbakan Erdoğan, bu yolun Ankara'yı 43 ile bağlaması nedeniyle önemli olduğunu ifade etti. Milyonlarca vatandaşın her yıl bu yolu memleketine gitmek için kullandığını anımsatan Erdoğan, ''Burası aslında sadece Karadeniz'i, Güney ve Doğu Anadolu'daki 43 ile değil, aynı zamanda Doğuyu Batıya ve Avrupa'yı da Türkiye'nin doğu komşularına bağlaması açısından uluslararası nitelikte önemi olan bir kavşak noktasını teşkil ediyor'' diye konuştu.

 

Erdoğan, geçmişte bu yolun çilelerle geçildiğini, bu yolda nasıl ocakların söndüğünü, insanların sakat kaldığını Ankaralı ve Kırıkkalelilerin çok iyi bildiğini söyledi.Başbakan Erdoğan, ''Artık bu acı hatıraları, meşakkatleri, çileleri bugün tarihin tozlu raflarına havale ediyoruz'' dedi.

 

Başbakan Erdoğan, kar, yağmur, dolu, rüzgar, bora demeden yapıların temellerini attıklarını, inşa ettiklerini ve bitirip hizmete açtıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Kar, bora, fırtına, sükun bulacak evelallah ve durmadan bizler yolumuza devam edeceğiz. Şu anda Türkiye'nin bir ucundan öbür ucuna konforlu, emniyetli, kaliteli şekilde seyahat etmek mümkün hale geldi. Yol medeniyettir. Yolunuz yoksa 'Ben medeniyim' diyemezsiniz. Bu yollar medeniyetin ifadesidir. Onun için bu noktada onurluyuz, gururluyuz"" şeklinde konuştu

 

Başbakanlığa ait otobüsle yeni açılan yolda bir süre incelemelerde bulunan Erdoğan, daha sonra Elmadağ Belediyesini ziyaret ederek Başkan Gazi Şahin'den bilgi aldı.

 

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanları Yardımcısı Bülent Gedikli ve Haluk İpek ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve diğer yetkililer katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum