Özden'den İade-i Ziyaret

Özden'den İade-i Ziyaret

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve beraberindeki heyet, Slovakya Büyükelçisi Vladimir Jakabcin’e iade-i ziyarette bulundu.


29 Mart yerel seçimlerinden sonra Çubuk"a gelip Belediye Başkanı Özden"i ziyaret ederek hayırlı olsun dileyen Büyükelçi Jakabcin"e iade-i ziyarette bulunan Özden, Slovakya ve kardeş şehir Sabinov hakkında bilgi aldı.
Sabinov ile ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirten Özden, iki şehrin birlikte yapacakları projeler ile Avrupa Birliği hibe fonlarından faydalanmak isteklerini kaydetti. Özden,""Büyükelçimize iade-i ziyarette bulunuyoruz. Bunun yanı sıra büyükelçimizin destekleri sayesinde kardeş şehrimiz Sabinov ile birlikte geliştireceğimiz projeler ile AB hibe fonlarından yararlanmayı hedefliyoruz. AB Fonları ve yararlanma yollarını paylaşmak istedik"" dedi.
Başkan Özden"e ziyaretinden dolayı teşekkür eden Büyükelçi Jakabcin ise Sabinov ile Çubuk"un çok önemli iki şehir olduğunu belirterek, bu iki şehirin her alanda iş birliği yapmalarının, görüş alış verişi içinde olmalarının, AB projelerini birlikte değerlendirmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Ziyarette Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molčan"nın haziran ayında kutlanacak “Sabinov Günleri” için özel davetini Başkan Özden"e veren Büyükelçi Jakabcin, davete güçlü bir heyet ile gidilmesini isteyerek şunları söyledi:"" Sayıda sınırlama yapmayınız. Heyetin içerisinde özellikle iş adamı, yönetici, öğrenci, sanatçı gurubu ve sizin olmanız ilişkilerin güçlenmesinde yararlı olacaktır. Heyetin tüm masrafı Sabinov Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Biz kültürel manada ve ticari ilişkilerde iki şehrin kaynaşmasını istiyoruz"" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum