Özden Sel Mağdurlarını Ziyaret Etti

Özden Sel Mağdurlarını Ziyaret Etti

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Aşırı Yağışlar Nedeniyle Meydana Gelen Taşkınlardan Ev ve İş Yerleri Zarar Gören Vatandaşları Ziyaret Etti

Geçen hafta etkili olan yağmur nedeniyle evleri su basan ve tarım alanları zarar gördüğünü ifade eden Başkan Özden, su baskınlarının Yavuz Selim Mahallesi Rüzgarlı Caddesi ve çevresi, Barbaros Mahallesi Gazi Emir Caddesi ve çevresi, Atatürk Mahallesi Bosna Hersek Caddesi ve çevresi ile Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde İzzet Begovic Caddesi ve çevresinde etkili olduğunu kaydetti.

Başkan Özden, 'Ekiplerimizce yapılan incelemelerde 120 adet Bodrum katı, 20 adet depo ve 20 adette kömürlük su baskınından zarar görmüştür. Daha öncesinden yaptığımız çalışmalarda Bodrum katlarda oturan vatandaşlarımızın almaları gereken tedbirleri kendilerine iletmiştik. Tebligatlara uyarak gerekli çalışmaları yapan Bodrum katları su basmadığı görülmektedir' dedi.

İskanı olmayan Bodrum katlarının boşaltılacağını söyleyen Başkan Özden, şunları kaydetti:

'Herkes üzerine düşen görevi yerine getirecek. Bir daha bu tip sorunların yaşanmasını istemiyoruz. Kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Bu nedenle de gerekli her türlü tedbiri almaya başladık. İskanı olmayan Bodrum katlarını tamamen boşaltacağız. İskanı olanlardan da daha öncesinden kendilerine tebliğ ettiğimiz yapmaları gerekenleri yapmalarını isteyeceğiz. Ayrıca maddi durumu iyi olamayan vatandaşlarımıza belediye olarak yardımcı olarak çekvalf koyacağız. Çünkü kot farkından dolayı fazla yağışlarda buralar her zaman su altında kalacaktır.'

ASKİ yetkilileri ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve alt yapı çalışmaların geçen hafta başladığını ve bu çalışmaların hızla devam ettiğini bildiren Özden, inceleme yaptığı noktalardaki mahalle sakinleri ile sohbet etti. Başkan Özden, orta vade yağışların tamamlanmasıyla birlikte kentte oluşan hasarın tespit raporunun çıkarılmaya başlandığını ve gereken her türlü çalışmanın yapılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.