Özden, Hedef Radyo’ya Konuk Oldu

Özden, Hedef Radyo’ya Konuk Oldu

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Hedef Radyo’da sunuculuğunu Selahattin Yağcı’nın yaptığı Basın ve Gündem programına konuk oldu.

 

Başkan Özden’in görevde bulunduğu 3 yılın değerlendirildiği programda, ilçede yürütülen projeler hakkında bilgiler verilirken vatandaşlardan da gelen sorular cevaplandırıldı. 

                Hedef Radyo’da yayınlanan ‘Basın ve Gündem’ adlı programın konuğu, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden oldu. Yapımcılığını ve sunuculuğunu Selahattin Yağcı’nın yaptığı programda, göreve geldiği günden bu tarafa ilçede yürütülen çalışmaları anlatan Başkan Özden, bu güne kadar hiçbir zaman devraldıkları belediyenin durumunu mazeret olarak göstermediklerimi söyledi. Kendilerinden önce görev yapan ve ilçeye hizmet eden tüm belediye başkanlarına ve çalışanlarına teşekkür eden Başkan Özden, ’’Biz belediyenin durumunu biliyorduk ve bunu bilerek göreve talip olduk. Uzun süre belediye başkanlığı yapan biri olarak sorumluluğumun bilincindeydim. Hedefimiz ve projelerimiz ile ilçemizin hizmetine nereden başlayacağımızı çok iyi biliyorduk. Bunun için ilçemizin en büyük ve en önemli sorunu olan alt yapıdan hizmete başladık. Adeta kangren haline gelmiş altyapıyı göreve geldiğimiz günden bu tarafa yenilemeye çalışıyoruz. Pissu, temiz su, yağmur suyu hatları yenilenirken, doğalgaz hattı döşendi. Başkentin yanı başında bu güne kadar enerji ve haberleşme hatları yer altına alınamayan ilçemizde, enerji ve haberleşme hatları yer altına alınarak, aydınlatma sistemleri yenilendi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek ve ekibine tüm çalışmalarından dolayı ilçem adına teşekkür ediyorum’’ dedi. 

                Kendilerine göre ilçeye yapılacak en büyük yatırımın Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Çubuk’ta kuruluyor olması olduğunu kaydeden Başkan Özden, tüm ilçelerin talip olduğu fakat uzun uğraşlar sonunda ilçelerine kurulacak Ankara’nın 5. Devlet Üniversitesi olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin ilçenin makus tarihini değiştireceğini ifade ederek, ’’İlçedeki 7’den 77 herkesin talebi Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da isteği üzerine ilçemizde kurulacak. İmar çalışmasını yaptığımız üniversite alanının geçtiğimiz ay tapularını verdik ve bu hafta da inşaat ruhsatını verdik. Birkaç ay içerisinde TOKİ inşaatlara başlayacak. Üniversitenin ilçemizde kuruluyor olması bin yıllık geleceği olan bir yatırımdır. Sosyo- ekonomik anlamda gelişim yaşanacak olan bu yatırımla, ilçemizin makus talihi de Allah’ın izniyle değişecek’’ diye konuştu.

                İlçede kahvehane sayısında ve işsizlik oranında çok büyük düşüş olduğunu vurgulayan Başkan Özden, kahvehane rakamlarının 80’li rakamlardan 48’e düştüğünü ve bu sayının her geçen yıl ilçenin ekonomisinin artmasıyla düşeceğini belirtti.  Çubuk artık elindeki fırsatları en güzel şekilde değerlendiren bir kent olduğunu anlatan Başkan Özden, hedefinin tanıtımını artırarak, ilçede ticaret ve turizmi artırmak olduğunu kaydederek, ’’Çubuk’u, tanıtımın da katkısıyla sağlık, turizm ve ticaret kimliğiyle öne çıkarmak istiyoruz. Bunun içinde ilçedeki diğer tüm sektörleri harekete geçireceğiz. Üç ‘T’, yani tanıtım, turizm ve ticaret. Bunlarla biz Çubuk’un nimetlerini en iyi şekilde değerlendirelim istiyoruz. İlçemizde altyapı ile başladığımız çalışmalarımıza tanıtım, turizm ve ticareti artırıcı çalışmalarla devam edeceğiz. Çubuk başlı başına bir değer havaalanı, verimli toprakları, ilçemize has ürünleri, kriter gölü, yaylaları, şelaleleri, doğal güzellikleri, çalışkan ve kadirşinas insanları hepsi birer değer. Biz 2023 hedefimizi ortaya koyduk. Türkiye’nin geleceği turizmi, ilçemizin de geleceği olarak görüyoruz’’ dedi.

                Başkan Özden, ilçenin her mevsim canlı ve hareketli bir şehir yapmak ve tarihine, geçmişine sahip çıkmak amacıyla Sivil Toplum Kuruluşlarıyla da işbirliğiyle Çubuk Kent Müzesi kurma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. 

                Ankara merkezden Esenboğa Havaalanına kadar metronun geleceğini hatırlatan Başkan Özden,  metronun ülkenin en önemli üniversiteleri arasına girmesi öngörülen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne ve dolayısı ile ilçe merkezine kadar gelmesini istediklerini ve bu konuda çalışmalar yaptırdıklarını vurgulayarak, ’’Yıldırım Beyazıt Üniversitesi konumu itibarıyla havaalanına yakın bir yerde bulunmakta ve dolayısı ile hafif raylı sistem metronun buraya kadar getirilmesi hem hattın verimliği bakımından hem de üniversite açısında çok yararlı olacaktır. İlçe halkının ve sivil toplum kuruluşlarının metronun üniversite alanına ve ilçemize kadar gelmesi konusunda büyük bir beklentisi var’’ diye konuştu.

                Programın sonunda vatandaşlardan gelen soruları da cevaplayan Başkan Özden, Yenice Mahallesi’nde bazı vatandaşlar tarafından kurulan bir denek aracılığı ile yapımına başlanılan Cami hakkında da bilgi verdi. Cami alanının Yıldırım Beyazıt Üniversite’sine ait bir alan olduğunu ve bölgedeki imar planının yeni yapıldığını hatırlatan Başkan Özden, ’’Üniversiteye ait bölgede imar çalışması henüz yeni tamamlandı ve inşaat ruhsatını bu hafta verdik. Cami yaptırmak amacıyla kurulan dernek yöneticileri daha henüz imar çalışması tamamlanmadan camiyi yapmak istediler. İmarı tamamlanan bu bölgede sadece cami değil, inşallah ilçemize yakışan mimari özelliği olacak bir külliye yapılmasını sağlayacağız’’ şeklinde cevapladı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.