Özden, Gençlerin Beltek Kursuna Gitmelerini İstedi

Özden, Gençlerin Beltek Kursuna Gitmelerini İstedi

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede bulunan BELTEK kurslarının gençler için önemine dikkat çekerek, işsizliğin en önemli nedeninin mesleksizlik olduğunu söyledi

Çubuk'ta lise öğrencilerinin boş zamanlarını değerlendirerek beceri kazanmaları ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ücretsiz meslek ve sanat kursları BELTEK'in öneminin altını çizen Başkan Özden, 'İlçemizde böyle bir güzel imkan sunulurken, vatandaşlarımız bu imkanlardan yararlanmalıdır' dedi.

Belediye olarak eğitime verilen önemi her seferinde dile getiren Başkan Özden, 'Gençlerimiz özellikle lise öğrencilerimiz okurken aynı zamanda da hemen yanı başımızda olan BELTEK kurslarına giderek kollarına yeni altın bilezikler takmalı. Sadece gençlerimiz değil tüm vatandaşlarımız bu imkandan yararlanmalıdırlar' diye konuştu.

Özellikle işsiz vatandaşların verilen bu kurslar sayesinde daha rahat iş bulabileceklerinin altını çizen Özden, 'İşçi alımlarında elinde mesleği, belgesi, sertifikası olan vasıflı bir kişi, her zaman önceliklidir' dedi.

İşsizliğin en önemli nedenlerinden birinin mesleksizlik olduğunun vurgulayan Başkan Özden, açılan kurslara mutlaka gidilerek bir meslek sahibi olunmasını ifade ederek, böylelikle iş imkanının artacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.