Özden Fırınları Denetledi

Özden Fırınları Denetledi

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile fırınları denetledi.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipler, sabahın erken saatlerinde 5 ekmek ve 3 simit fırınında eş zamanlı denetim yaptı.

Denetime Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu ve Zabıta Müdürü Orhan Ünal da katıldı. Özden, fırıncıların çalışma koşullarını ve temizliğini inceledi, personelin titizliği ve ekmeğin kalite standartları hakkında bilgi aldı.

Sekiz işyerinde ekmek ve unlu mamullerin yapılmasında kullanılan malzemenin tazeliğine, mekan temizliğine ve işçilerin kıyafetleri ile kafalarına galoş takıp takmamalarına incelendi. Genel sağlık koşullarına ve ekmeğin gramajına dikkat edildiği incelemelerde iş yerlerinde eksikler tespit edilerek tutanak tutuldu. işletmecilere, tutanak ile tebliğ edilen eksikliklerin giderilmesi için 10 ila 15 gün arasında değişen süreler verildi.



Denetimlere ara vermeden devam edileceğini söyleyen Özden, kurallara uymayarak sağlıksız koşullarda üretim yapan işletmelere ilk denetimlerinde verilen sürenin sonunda yapacakları ikinci denetimde de uyulmadığı tespit edildiği taktirde gerekli yasal işlemlerin yapılacağını kaydederek, ilçede yaşayan vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları Alo 153"e haber vermelerini de istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum