Özden Aile Hekimleri İle Bir Araya Geldi

Özden Aile Hekimleri İle Bir Araya Geldi

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçedeki aile sağlığı merkezlerinde görevli aile hekimleriyle yemekte bir araya geldi.

Çubuk'ta farklı alanlarda halka hizmet veren yetkililer ile sıkça bir araya gelen Belediye Başkanı Lokman Özden, aile sağlığı merkezlerinde halka sağlık dağıtan aile hekimlerini konuk etti. Yayla Karadeniz Restoran'da gerçekleşen istişare ve tanışma yemeğine, Çubuk'ta hizmete açılmış aile sağlığı merkezlerindeki görevli tüm hekimler katıldı. Çubuk Sağlık Grup Başkanı Dr. Ümit Hakan Erdağı ve Çubuk Aile Danışma ve Toplum Merkezi Müdürü Mehmet Ali Allaşoğlu'nun da eşlik ettiği buluşmada ilçede bu güne

kadar sürdürülen aile sağlığı hizmeti masaya yatırıldı. Yemeğe katılan aile hekimleri, tek tek kendilerini tanıtarak görev yaptıkları bölgeler hakkında bilgi verdiler.

Yemekte konuşan Başkan Özden, aile hekimliği uygulamasına geçilmesi ile birlikte her ailenin bir doktoru olduğunu dile getirerek, Türkiye'de son 8 yılda sağlık alanında devrim niteliğinde değişimler yaşandığını, muayene olmak için geceden hastanelerde sıraya giren insanların şimdi sağlık hizmetlerinin ayaklarına götürüldüğünü ifade etti. Belediye yetkilileri olarak halkla sürekli temas halinde olduklarını söyleyen Başkan Özden, hekimlerin de bu özellikleri ile kendilerine benzediklerini, halka en yakın

temasta bulunan, onlarla sürekli iletişim kuran bir vazifeleri olduğunu dile getirdi. İnsan için önceliğin sağlık olduğunu ve sağlık olmadan hiçbir şeyin yapılamayacağını vurgulayan Özden, hekimlerin çok ulvi bir görevi yerine getirdiklerinin altını çizerek, ''Biz ilçemizde sağlık alanında yapılacak her şeye yardımcı olmaya hazırız. Bizden istediğiniz herhangi bir şey olursa mutlaka bize bildiriniz. Hepimiz için önce sağlıktır. Sağlık olmadan hiçbir iş yapılmaz. İlçemizde sağlığa çok önem veriyoruz.

Özellikle çocuklarımızın sağlığı konusunda biz de belediye olarak okullarda çeşitli taramalar yapıyoruz. Okulları ve kantinleri sürekli dezenfekte ediyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte el ele hareket ederek hizmet ettiğimizde ilçemizde hiçbir sorun olmayacağına inanıyoruz'' dedi.

Toplantıda konuşan Çubuk Aile Danışma ve Toplum Merkezi Müdürü Mehmet Ali Allaşoğlu ise, Aile Danışma ve Toplum Merkezi hakkında bilgi verdi. Yürütülen ve bundan sonra yürütülecek çalışmalar hakkında aile hekimlerine genel bilgi veren Allaşoğlu, aile hekimleri ve toplum merkezinin birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Çevrelerinde zor durumda olan dezavantajlı kesimin mutlaka kendilerine yönlendirilmesini isteyen Allaşoğlu, iletişim bilgilerini hekimlere tek tek dağıtarak, Başkan Özden'e

kendilerine böyle bir fırsatı vermesinden dolayı teşekkür etti.

Toplantı için Başkan Özden'e teşekkür eden aile hekimleri, görevleri sırasında karşılaştıkları sorunları dile getirdiler ve hizmetleri daha iyiye taşıyacak önerilerde bulundular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.