Oy kullanacaklara kimlik numarası şartı

Oy kullanacaklara kimlik numarası şartı

Seçimde T.C. Kimlik Numarasına takılmayın. 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde, seçmenler yalnızca üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan bir kimlikle oy kullanabilecek.

Seçmenlerin, kimlik numarası taşımayan ve üzerine elle veya etiket şeklinde yazılan belgelerle oy kullanmaları mümkün olmayacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) konuya ilişkin kararında, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, T.C. Kimlik numarası taşıyan, nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi gibi seçmenin kimliğini tereddütsüz olarak ortaya koyan resimli ve resmi nitelikteki belgelerden birisinin sandık kurulu başkanlarına verilmesi suretiyle oy kullanılabileceği kaydedildi.

T.C. Kimlik Numarası taşımayan belgeye dayanılarak oy kullandırılamayacağı ifade edilen kararda, ''Bunun dışında, seçmenlerin T.C. Kimlik Numarası taşımayan ve üzerine elle veya etiket şeklinde yazılan belgeler ile oy kullanmalarının mümkün olmadığına karar verilmesi gerekmiştir'' denildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum