Ovacık’ta Aşure ve Lokma Etkinliği Düzenlendi

Ovacık’ta Aşure ve Lokma Etkinliği Düzenlendi

Çubuk'ta Ovacık Mahallesi'nde muharrem ayı dolayısıyla “Aşure ve Lokma” etkinliği düzenlendi.

Ovacık Mahallesi’nde, yas ve matem ayı olarak kabul edilen Muharrem ayında Kerbela'da yaşanan insanlık dışı katliamı anmak ve İmam Zeynel Abidin'in kurtuluşunu kutlamak amacıyla her yıl kurban kesip, aşure dağıtılıyor.

Mahalle sakinleri, muharrem ayı dolayısıyla aşure kaynatıp, kurban kesti. Bir gün önce kesilen kurbanların etiyle hazırlanan yemekler ve aşurenin misafirlere ikram edildiği etkinlik Ovacık Mahallesi’nde bulunan Cem Evi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Seyit Kalender Veli Ocağı Dedesi Ahmet Kuzukıran, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, MHP İlçe Başkanı Adem Kisecik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçe Müftüsü Bilal Kara'nın açılış konuşmasıyla başlaya program, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın konuşmasıyla devam etti.

Konuşmaların ardından kurbanların kabulü için dua okunup, ibadet edildi. Programda daha sonra Seyit Kalender Veli Ocağı Dedesi Ahmet Kuzukıran dua okurken, mahalli aşıklardan Yakup Akdoğan ve Hüseyin Keser mersiye okudular.

Cem Evi içerisine ve yemekhaneye sofralar kurulurken, misafirlere mahalle halkının hazırladığı aşure ve lokma olarak tabir edilen koyun eti, pilav ikram edildi.

Program, aşure dağıtımı ve ikramların yenmesi ile sona erdi.

2img_4411-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum