OTONOMİ, 5 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak

OTONOMİ, 5 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak

Ankara’da Esenboğa Havalimanı'nın yanı başında inşası devam eden OTONOMİ, bölgede 5 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor.

İçişleri Bakanlığı'nın 2008 yılında yayımladığı genelge ile Ankara kent merkezinde faaliyet gösteren 500'ün üzerindeki oto galerisinin tamamının şehir dışına taşınma mecburiyeti getirilmesiyle planlanan ve hayata girilen OTONOMİ’nin ilk etabında yer alan showroom ve servislerinin faaliyete geçirilmesi için geri sayım başladı. Haziran 2015’de faaliyete geçmesi ile birlikte şehir merkezinde faaliyette bulunan galerisinin tamamı OTONOMİ’deki yerlerini alacak. 

otonomi2-001.jpg

Başkent'teki tüm oto galerilerini tek çatı altında toplayacak Otonomi'de sona doğru yaklaşılıyor. İnşaatının yüzde 75’i tamamlanan OTONOMİ 375 bin metrekarelik alana sahip. Tamamlandığında 489 oto showroom, 15 oto servis, 10 oto plaza ve 48 ofis tipi oto satış merkezinin yer alacağı OTONOMİ,  yaklaşık 850 milyon TL'ye mal olacak. Avrupa ve Türkiye’de tek olma özelliğine sahip OTONOMİ,  bölgede yaklaşık 5 bin kişiye de istihdam sağlayacak.  

otonomi4-001.jpg

Ankara’da son yılların en büyük projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, proje tamamlandığında özellikle Çubuk ve bölgesi için 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

- Çubuk, Akyurt ve Pursaklar’daki Gençlere İş İmkanı Sağlayacak

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın kendilerine çok yakın ilgi gösterdiğini ifade eden Erkoç, sözlerine şöyle devam etti:

”2013 yılında Başkent’e yakışır güzel bir projenin temelini attık. Şuanda bir buçuk sene geçti ve yüzde 75’lere geldi inşaatımız. İnşallah bu sene Haziran’da otomobil showroomları, bankalar yani 708 tane işyerlerimizi açacağız. Otonomi’ye, 225 tane otomobil ticareti ile uğraşan arkadaşlarımızın bize güvenmeleriyle yola çıktık ve 375 dönüm TOKİ’den bir arsa satın alındı. Başkente ve Türkiye’ye yakışır güzel bir proje çizdik. Otonomi özellikle Çubuk ve bölgesinde yaşayan yaklaşık 5 bin arkadaşımıza iş istihdamı sağlayacak. Burada 708 tane işyerimiz var. Bunların içinde bankalar var, noter var, oto tamirhaneleri, otomobil test merkezi, simitçisi, ayakkabı boyacısı, eczanesi, marketi, aklınıza ne geliyorsa bütün sosyal donatılarımız var. Bu 708 tane işyerinin içinde, bunun haricinde benzin istasyonumuz, otelimiz var ve3 bin kişilik bir camimiz var. 80 dönüm üzerine kurulu bir alışveriş ve outlet köyü yapılıyor. Yani Ankara’nın son yıllarda en büyük projelerinden birisinden bahsediyoruz. Otonomi açıldığında Çubuk, Akyurt, Pursaklar’da ki gençlerimize ciddi bir iş imkanı olacak burada.”

-850 Milyon TL’lik Proje

Projenin 850 milyon TL’lik büyük bir proje olduğunu vurgulayan Erkoç, “Projemizin tamamı bittiği zaman 850 milyon TL’lik bir proje oluyor.  Ciddi bir istihdam oluyor tabi bu 5 bin kişinin ekmek yemesi, bize en büyük mutluluk veren, en çok gurur kaynağımız. Sonra 225 tane ortağımızın bize güvenmesiyle birliktelikten nasıl bir güç doğduğunu göstermiş olacağız burada. Ortadoğu ve Avrupa’da dahi yok yani. Amerika’da yada Almanya’da büyük filolar halinde büyük firmalar yapar, bu işi orada toptan satışlar olur. Biz bunu tüccarlarımızla, küçük esnaflarımızla bir araya gelerekten o büyük firmaların yaptığını küçük esnaflarında yapabileceğini göstermek için buradayız inşallah. Dünyada Ortadoğu ve Avrupa’da ilk bu proje ikincisi yok” dedi.

otonomi3-001.jpg

- Otonomi Türkiye’nin her yerine bir saat

Otonomi’ye ulaşımın çok kolay olduğunu kaydeden Erkoç, “Şimdi bizim sloganımız şu, Otonomi Türkiye’nin her yerine bir saat. Yalnız Ankara için düşünmedik burayı, biliyorsunuz havaalanı ile bitişiğiz 2 km. Türkiye’nin her yerinden ticaret için arkadaşlarımız gelecek. Ankara şehir merkezinden de inşallah bu sene Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Ulaştırma Bakanının, Sayın Melih Gökçek Başkanımızın açıkladığına göre Keçiören Metrosu bittiğinde Havaalanı Metrosu başlıyor. Sonra biliyorsunuz sürekli günlük çalışan otobüslerimiz, minibüslerimiz var. Artı kısmet olursa Otonomi açıldığında bizim kendi servis arabalarımız olacak. Hem havaalanına hem şehir merkezine günü birlik oradan vatandaşlarımızın ulaşımını sağlayacaklar. Bütün aktiviteleri ile en kolay ulaşılabilecek yer olacak” şeklinde konuştu.

-Galericilik anlayışı Otonomi ile değişiyor

Eski galericilik anlayışının Otonomi ile değişeceğini vurgulayan Erkoç, “Eskiden biliyorsunuz galerici dendi mi Ahmet’in arabasını Mehmet’e satan komisyoncu tabir ettiğimiz insanlar vardı. Biz Otonomi ile galericilik anlayışını tamamen değiştiriyoruz. Bundan sonra satılan arabalara Otonomi’de garanti verilecek, Otonomi’nin özelliği bu vatandaş buraya geldiğinde kandırılma şüphesi ile gelmeyecek. Burada kurumsal bir kimlik kazandığı için Otonomi’de de hiçbir insan tereddüt etmeden arabalarını gönül rahatlığı ile alabilecekler” dedi. 

otonomi5-001.jpgotonomi6-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.