Otonomi 1. AKOK Rallisi başladı

Otonomi 1. AKOK Rallisi başladı

Bu yıl ilk kez düzenlenen Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü (AKOK) Otonomi Rallisi, Ankara'da başladı.

Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde başlayan ve iki gün sürecek yarışta klasik araçlar Çetin Emeç Bulvarı, Tunali Hilmi Caddesi, Bestekar Sokak ve Bahçelievler 7. Cadde güzergahından yeniden başlangıç noktasına geri dönecek.

Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Organizasyonumuz, başkentte düzenlenen ilk klasik otomobil rallisi oldu. Kısmet olursa devamı gelecek ve gelenekselleşerek her sene düzenleyeceğiz" dedi.

Rallide öncü araç olarak görev alan son iki yılın Türkiye Kadınlar Ralli şampiyonu Simin Bıçakcıoğlu da böyle bir organizasyona katılmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, klasik araç kullanmanın farklı bir tutku olduğunu ifade etti. 

Direktör vekili Boran Kalay ise geçen yıl eylül ayından bu yana federasyon nezdinde yoğun çalışmaların ardından bu rallinin organize edildiğini ve yarışmacı sayısının beklenilenin üzerinde olduğunu vurguladı.

Yarışmada sürücüler yarın Pursaklar, Çubuk ve Kazan güzergahında yarışacak. Genel klasman ve kategorilerinde ilk 3'e giren ekiplere kupa ve ödülleri takdim edilecek. 

Etkinlikte, rallide yarışan 30 klasik otomobilin dışında off-road jipleri ve motosikletlerin dahil olduğu 70'in üzerinde klasik ve modern araç sergileniyor. 

Ralli kapsamında Ankaralılar için açık büfe barbekü partisi, klasik araçlardan oluşan fotoğraf sergisi gibi etkinlikler de düzenleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum