Otomobil Kullanamayınca Oyuncaktan Koleksiyonunu Yaptı

Otomobil Kullanamayınca Oyuncaktan Koleksiyonunu Yaptı

Çubuk'ta 32 yıl önce girdiği direksiyon sınavında başlayan korkusu nedeniyle araç kullanamayan Mehmet Koparan, 600 parçalık oyuncak otomobil koleksiyonu oluşturdu

Çubuk'ta 32 yıl önce girdiği direksiyon sınavında başlayan korkusu nedeniyle araç kullanamayan Mehmet Koparan, oluşturduğu 600 parçalık oyuncak otomobil koleksiyonunu evinde sergiliyor.

Otomobil fabrikasında işçi olarak çalıştıktan sonra emekli olan 55 yaşındaki iki çocuk babası Mehmet Koparan, yaptığı açıklamada, 1985'te girdiği direksiyon sınavında yaşadığı otomobil kullanma korkusunun bugüne kadar artarak devam ettiğini söyledi.

Korkusu nedeniyle direksiyon başına geçemediğini anlatan Koparan, içindeki otomobil sevgisini ise kaybetmediğini dile getirdi.

Koparan, 17 yıl önce doğan ilk çocuğuna oyuncak otomobil aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Oyuncak arabalar çok hoşuma gitti. O tarihten sonra sürekli oyuncak araba almaya başladım. 5, 10, 15 derken sayı her geçen gün arttı. 17 yılda 600 oyuncak otomobilim oldu. Hanımla bu nedenle çok kavga ettim. 'Bütün paranı bunlara yatırıyorsun' diye çok kızıyordu ama oyuncak gördüğüm zaman dayanamıyordum. Bende olmayan arabaları gördüğümde, o arabalara heyecanla bakıyordum. Sonra aynı oyuncak arabayı bir şekilde bulup alıyordum. Türkiye'de bulamadıklarımı yurt dışında yaşayan akrabalarımızdan getirtiyordum."

Evinin iki odasını oyuncakları için ayırdığını anlatan Koparan, günün büyük kısmını koleksiyonuyla ilgilenerek geçirdiğini bildirdi. Koparan, "Onları silerim, kontrol ederim, düzenlerim. Onlara bakmaktan ve oynamaktan çok mutlu olurum." dedi.

- "İçimdeki otomobil sevgisini bu koleksiyonla gideriyorum"

Koleksiyon için bugüne kadar lüks bir otomobil fiyatı kadar para harcadığına işaret eden Koparan, şunları kaydetti:

"Koleksiyonu görenler hayran kalıyor. Fotoğraf çektirenler oluyor. Oyuncak otomobillere çocuklar oynamak, büyükler de bakmak için dokunuyor. İçimdeki otomobil sevgisini bu koleksiyonumla gideriyorum. Geçmişe ait koleksiyonumu, gençlere tanıtmak adına bir festivalde sergilemeyi düşünüyorum. Gençliğin de bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Gençlerin çoğunun bilgisayar, televizyon ve internetten başka düşündüğü bir şey yok. Bunlarla belki kendilerini bu gibi farklı bir yola kanalize edebilirler."

Oyuncak otomobilin yanı sıra pul koleksiyonu olduğunu ifade eden Koparan, yaklaşık 3 bin 500 puldan oluşan koleksiyonunu her geçen gün geliştirdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.