Otobüs Terminalinin Yeri Değişecek

Otobüs Terminalinin Yeri Değişecek

Çubuk'ta, Kullanılan Otobüs Terminalinin Değiştirilmesi İçin Çalışma Başlatıldı

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde Atatürk Mahallesi Cengiz Topel Caddesi'nde hizmet veren otobüs terminalinin yerinin değiştirilmesi için çalışmaların başladığını belirterek, Barbaros Mahallesi Ayasofya Caddesi üzerinde belirlenen alana terminalin taşınmasının planlandığını söyledi.

EGO Genel Müdürlüğü 4. Bölge Otobüs Daire Başkanlığı yetkilileri ile birlikte alanda inceleme yapan Başkan Özden, otobüs güzergahının da yapılacak alana göre değişeceğini bildirdi. Özden, 'Mevcut terminal alnı Pazar yerine bitişik olması ve merkezde kalması nedeni ile burada çok yoğun bir şekilde trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Bu nedenlerden dolayı otobüs terminalini Barbaros Mahallesi'ndeki Ayasofya Caddesi'nde bulunan bölgeye taşıyacağız. EGO ile gerekli görüşmelerimizi yaptık. Arkadaşlarda gelerek yerin ve güzergahın incelemesini yaptılar. İnşallah önümüzdeki günlerde burası ile ilgili çalışmamız başlayacak. Hem EGO otobüsleri hem de özel toplu taşıma araçları buradan hareket edecekler' dedi.

Taşınacak alanın otobüs ring hattına en uygun gölge olduğunu ifade eden Özden, dinlenme alanı, ihtiyaç birimleri ve park alanının bulunması planlanan alanın 18 bin metrekare olduğunu ve merkezden 1250 metre uzaklıkta olduğunu kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum