Orta Refüj Düzenleme Çalışmaları Tamamlandı

Orta Refüj Düzenleme Çalışmaları Tamamlandı

Yapımında son aşamaya gelen Ankara Çubuk arası 6 şeritli yolun orta refüj düzenleme çalışması tamamlandı.

                Esenboğa protokol yolunun devamı niteliğindeki 6 şeritli Ankara Çubuk yolunun 16 kilometrelik bölümünde özel New jersey bariyerlerinden oluşturulan orta refüj düzenlemesinde ağaçlandırma çalışması tamamlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından yaklaşık 2 aydır çalışmanın sürdüğünü söyleyen Peyzaj Mimarı Alper Alkaya, orta refüje 7 çeşit bitkinin dikildiğini belirtti. Yürüttükleri çalışma hakkında bilgi veren Alkaya,’’Ankara Çubuk yolunda yürüttüğümüz çalışma neticesinde yaklaşık 16 kilometrelik orta refüjde önce özel New jersey bariyerleri yerleştirildi. Daha sonra bariyerlerin içerisini toprakla doldurduk. Asfaltın batmaması için toprak doldurma işini ekskavatörlerle yaptık. Refüje ağaç olarak top akasya diktik. Her iki ağaç arasına da ateş dikeni, sarı kızılcık, berberis, ligustrum ve fortisya cinci bodur bitkileri diktik. Kurban bayramına kadar bu ağaçların budanması ve bakımı yapılacak. Kurban bayramı sonrası da orta refüje rulo çim serimi yapacağız’’ dedi

Orta refüj çalışması hakkında açıklama yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ’’ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek’in talimatları doğrultunda yerel seçimlerin hemen ardından başlayan 6 şeritli Ankara Çubuk yolunun son aşamasına gelinmiştir. Orta refüjde yapılan ağaçlandırma çalışmasının ardından BEDAŞ tarafından yapılacak aydınlatma çalışması ile yolumuz tan anlamıyla hizmete girmiş olacak. Esenboğa Protokol yoluyla aynı konforda ve kalitede olan yolumuz ile birlikte ilçemizde çok büyük sirkülasyon ve değişiklikler olacaktır. Ben buradan ilçemize her alanda destek veren Sayın Melih Gökçek Başkanıma ve ekibine teşekkür ederim’’ diye konuştu.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.