Örnek Olsun! Fabrika gibi okulda üretimde rekor gelir

Örnek Olsun! Fabrika gibi okulda üretimde rekor gelir

Altındağ Siteler Mesleki Eğitim Merkezi'nde, mobilya, metal ve tekstil sektörleri başta olmak üzere fabrika gibi üretim yapılıyor. 2017’de 4 milyon 800 bin TL ciro yapan merkez, sene başından bugüne ise 4 milyon TL ciroya yaklaştı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre, yaklaşık 5 milyon liralık geliri ile Türkiye'de ikinci sıraya yerleşen Altındağ Siteler Mesleki Eğitim Merkezi'nde, mobilya, metal ve tekstil sektörleri başta olmak üzere fabrika gibi üretim gerçekleştiriliyor. Mesleki eğitim merkezlerinin 12 yıllık zorunlu eğitimin içine dahil edildiğini hatırlatan okul müdürü Hayrettin Karaziyan, bu kapsamda öğrencilerin haftada bir gün okula geldiklerini, ayrıca işletmelerde işbaşı eğitimler aldıklarını anlattı. Öğrencilerin okulda meslek edindirme kursları kapsamında verilen eğitimlerde, sektörün beklentileri doğrultusunda beceriler kazandığını ve istihdam olanağı bulduğunu aktaran Karaziyan şu bilgileri verdi:

BİN 500 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR

“Merkezde örgün eğitim kapsamında 800 olmak üzere toplam bin 500 öğrenciye hizmet veriyoruz. Buradaki eğitimlerle öğrencilere kalfalık ve ustalık belgeleri de veriliyor. Öğrenciler eğitim sonunda kendi iş yerlerini açma fırsatı yakalıyor ve böylece yeni istihdam olanakları oluşuyor. Merkezde öğrencilere teorik eğitimin yanında uygulamalı işbaşı eğitimleri de veriliyor. Okulda döner sermaye kapsamında da üretim yapılıyor. Üretimde öğrenci ve kursiyerler de görev alıyor.

BU SENEKİ CİRO 4 MİLYON TL’YE YAKLAŞTI

MOBİLYA METAL TEKSTİLYürüttüğümüz faaliyetler ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın en fazla üretim yapan meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezlerinin yer aldığı listede ikinci sırada yer aldık. 2017'de 4 milyon 800 bin lira ciro yaptık. Bu rakamın yüzde 50’si mobilya, yüzde 40’ı metal ve yüzde 10’u tekstil alanından oluştu. Bu seneki ciromuz ise 4 milyona yaklaşmış durumda. Geçen seneki rakamlarımızı tutturmak için gayret sarf ediyoruz.”

Mesleki Eğitim Merkezi’nde, ağırlıklı olarak mobilya, metal ve tekstil alanlarında çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Karaziyan, şöyle devam etti:

"Siteler, Balkanlar, Orta Doğu ve Avrupa'da özellikle mobilya sektöründe çok iyi bilinen bir merkez. Okulumuzun burada olması bizim yapmış olduğumuz üretim çeşitliliği açısından da belirleyici rol oynuyor. Gerek malzemelerin daha uygun fiyatlarla tedarik edilmesi açısından, gerek sektöre açılmak açısından bizim için son derece faydalı sonuçlar doğuruyor. Gelen bütün siparişleri değerlendiriyoruz. Maliyet ve üretim süreçleri konusunda mutabık kalırsak üretimleri başlatıyoruz. Mobilya alanında özellikle okulların sıra, masa, sandalye, tabure, dolap, minder gibi ihtiyaçları için üretim yapıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarından gelen talepleri de karşılıyoruz. Tekstil alanında da daha çok perde, güneşlik, yurtlar için nevresim takımları, yorgan, pike, yastık gibi malzemeler üretiyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.