Organik Tarım ve Organik Hayvancılık Semineri

Organik Tarım ve Organik Hayvancılık Semineri

Çubuk belediyesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi iş birliği ile üreticilere yönelik "Organik Tarım ve Organik Hayvancılık" semineri verildi.

Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından organize edilen "Organik Tarım ve Organik Hayvancılık" konulu eğitim semineri verildi. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezindeki seminere Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak, İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, Çubuk Turşusu Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli, Park ve Bahçeler Müdürü Bahri Şahin, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ve üreticiler katıldı.

Eğitim semineri öncesi açılış konuşmasını yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede her konuda olduğu gibi organik tarım ve organik hayvancılık konusunda da belediyenin üreticilerine öncülük etmek için bu tip organizasyonları gerçekleştirdiğini söyledi.

Çubuk'ta organik tarım için çok büyük bir potansiyel olduğunu vurgulayan Özden, işin ehli insanlar tarafından organik tarımın çok iyi anlatılmasını istediklerini ifade ederek, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin kendilerine bu konuda destek olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediye olarak sadece yol, su, kanal gibi işlerle uğraşmadıklarını aktaran Özden, "Belediye olarak sosyal, eğitim ve bilimsel çalışmalara da çok önem veriyoruz" dedi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin bir ayağının bundan sonra Çubuk'ta olacağını ve sık sık geleceklerini belirten Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak da Çubuklu üreticinin işine yarayacak birçok konuyu birlikte üreteceklerini ifade etti.

Çubuk'un bir tarım kenti olduğunu dile getiren Çolak, geleneksel tarımın bırakılarak yıllarca endüstriyel tarımın yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Öyle olması gerekiyordu, aç kalmamak gerekiyordu. Çünkü çağımızı bekleyen en büyük tehlikeden bir tanesi açlıktır. Verilere baktığımızda bir milyara yakın insanın açlık tehlikesi ile boğuştuğunu görüyoruz. Yine 2 milyara yakın insanın da sağlıklı beslenmemekten kaynaklı hastalıklarla boğuştuğunu görüyoruz. Maalesef ülkemizde bu ülkeler arasında. Yakınlarımızdan duyuyoruz, mide kanseri deniliyor, pankreas kanseri deniliyor ve nedenlerini sorduğumuzda net bir cevap alamıyoruz. Esasında bütün bunların kökünde, kaynağında, etkisinin ne kadar olduğu konusunda net bir şey söyleyemeyeceğim ama endüstriyel tarım uygulamaların yanlış uygulamalarının payı var. "

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak belediye ile birlikte Çubuk'ta bir organik tarım merkezi oluşturmak istediklerini anlatan Çolak, ilçenin bu konuda çok büyük potansiyele sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Konferansın ardından konuşmacılara plaketleri verilirken, birde hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.