Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat Oldu

Onur Meclisi Başkanı Mehmet Saat Oldu

Çubuk Kent Konseyi bünyesinde ilçe dışında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici olarak çalışanlarından oluşan ‘Onur Meclisi’ kurulurken, Onur Kurulu Meclis Başkanlığı’na Mehmet Saat oy birliği ile seçildi.

Çubuk Kent Konseyi bünyesinde ilçe dışında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici olarak çalışanlarından oluşan ‘Onur Meclisi’ kurulurken, Onur Kurulu Meclis Başkanlığı’na Mehmet Saat oy birliği ile seçildi.

Çubuk Kent Konseyi tarafından Çubuk ile bir bağlantısı olan ve ilçe dışında yaşayan, kamu kurum ve kuruluşlarında yönetici olarak görev yapan Çubukluları bir araya getirmek amacıyla oluşturulan Onur Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Aralarında üst düzey bürokrat ve yöneticilerin de bulunduğu kişilerden oluşan Onur Meclisi ilk genel kurulunu Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Genel kurula Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Çubuk Kent Konseyi Başkanı Dr. İsmail Tekaüt, eski Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, BADER Başkanı Mustafa Akdoğan, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, MHP İlçe Başkanı Adem Kisecik, bürokratlar, daire amirleri, işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları, Çubuk Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri Burhan Şan, Zekeriya Erdoğmuş, Şuayip Yaman, Zeki Avan, Abdullah Esre, Ercan Yerli, Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Soba, Çocuk Meclisi Başkanı Gurbet Günenç, Engelliler Meclisi Başkanı Sebahattin Horoz ve Çubuk Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Yiğiner katıldı.    

-Onur Meclisi’nde olmayanlar vebalde

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Onur Meclisinin açılış konuşmasını Mehmet Saat yaptı. Konuşmasında onur meclisinin amacını, misyonunu ve vizyonun anlatan Saat, meclisinin oluşumunda ulaşabildikleri herkese ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Ulaşılamayan kişilerin veya aranmayan kişilerin kent konseyine isimlerini yazdırması çağrısında bulunan Saat, ilçeyle ilgili herkesin üzerine görev düştüğünü ve bu görevleri yapmayanların, bu görevden kaçanların üzerinde büyük bir vebal olduğunu kaydetti.  

-Onur Meclisi ilçeye hizmet için lobi faaliyetleri sürdürecek

Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt’de,  onur meclisinin Çubuk’un ihtiyaçlarını, sorunlarını tespit etmek ve çözüm yolları bulmak için kurulduğunu söyledi. Onur Meclisi’nin ilçe dışında yaşayan Çubukluların birleştirici ve toplayıcı merkezi olmak için çalışacağını vurgulayan Tekaüt, “Onur Meclisi ilçe dışında yaşayan Çubuklu vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm getirmenin yanı sıra; bağlı bulundukları kamu kurum ve kuruluşların desteğini de alarak Çubuk’un tanıtımı, kültürel, sosyal ve ekonomik faaliyetlerine destek olacak ve bu konuda lobi faaliyetleri yürütecek. Çubuklu herkesin güçlü sesi olmak için var olacak onur meclisi,  Çubuk aleyhine olumsuz propagandaların önüne geçme gibi misyonu da yürütecek” diye konuştu.

-Çubuk için bende varım diyenler burada

Çubuk için bende varım diyenlerin davete icabet ederek toplantıya katıldıklarını hatırlatan Tekaüt, unutulan veya kendilerinde iletişim bilgileri olmayan kişiler olabileceğini ifade ederek, herkese kapılarının açık olduğunu ve herkesi onur meclisine katılmaya davet etti.

-Onur Meclisi Yerel Yönetime Destek Olacak

Çubuk aşkının geçmişten günümüze herkesin gönlünde yer aldığını anlatan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, bu aşkın kurumsal hale getirilmesi amacıyla Onur Meclisinin kurulduğunu ifade etti. Onur Meclisi’nin zaman zaman toplanarak yerel yönetim olarak kendilerine istişari ve ortak akıl olarak hizmetlerinde yön göstereceğini kaydeden Başkan Acehan, “Onur meclisinin oluşumu ile birlikte ben geleceğe daha bir umutla bakıyorum. İlçemizin gelişmesinde, sağlıklı büyümesinde ve şekillenmesinde siz değerli dostlarımızın kendi bulundukları kamu kurum ve kuruluşlarında bize her yönden katkı sağlayacaklarına cani gönülden inanıyorum. Bunun içinde çok heyecanlıyım” dedi.

-Onur meclisi her geçen gün büyüyecek

Düzenlenen toplantıda onur meclisinin başkanının ve komisyonlarının belirleneceğini kaydeden Başkan Acehan, onur meclisi oluşumunun her geçen gün büyüyerek gelişeceğini sözlerine ekledi.

-Bugüne kadar yapılmayan yapıldı

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın ise, bugüne kadar yapılmayan hayırlı bir oluşumun hayata geçirilmeye çalıştığını görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.  Kendisinin siyasete başladığı ilk günkü gibi bölgesine ve memleketine hizmet için heyecanlı olduğunu söyleyen Şıvgın, “Şöyle sağıma ve soluma bakıyorum Ankara için hizmet eden politikacı yok. Ama ben sağlığım elverdiği sürece aktif olmaya devam edeceğim. Bir şehirde, ilçede ekonomi geliştikçe siyasetteki ağırlığınızda artar.  Hedefinizde bölgenizden, bölge insanınızdan birkaç tane milletvekili çıkarabilmek olmalıdır. Bunu yapabilirseniz bu bölgenin insanları milletvekillerine ulaşabilir ve hizmet alabilir. Şimdi bu bölgenin insanları milletvekillerine ulaşamıyor. Bana geliyorlar, ben milletvekili değilim ki, o nedenle çok fazla yapacağım bir şey olmuyor” diye konuştu.

Daha sonra sırayla söz alan onur meclisi üyeleri kendilerini tanıtırken, duygu ve düşüncelerini de bildirdi. İlçe için yapılması gereken projelere değinen bazı üyeler, davet edildiği halde onur meclisine katılmayanları da eleştirdiler. Konuşmalar daha çok Çubuklu milletvekili çıkarılması, ilçeyi diğer illere bağlayacak çevre yollarının açılması, işsizliğin çözümü, ekonominin canlandırılması ve son günlerde yoğunlaşan madde bağımlılığı gibi konular üzerine yoğunlaştı.  

-Mehmet Saat onur meclisi başkanı oldu

Konuşmaların ardından Onur Meclisi yürütme kurulunun seçimi yapıldı. Yapılan seçimde oy birliği ile Mehmet Saat Onur Meclisi Başkanlığına getirildi.

-Mehmet Saat ekibiyle birlikte ilçesi için çalışacağına söz verdi

Teşekkür konuşması yapan Mehmet Saat, Onur Meclisi başkanı olarak kendisinin seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Onur meclisi olarak ilçesi için önemli projeler hazırlamaya ve bunların hayata geçirilmesi için ekibiyle birlikte çalışacağını söyleyen Saat, onur meclisinin oluşumunda destek ve emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür etti.     

Seçimlerin ardından hatıra fotoğrafı çektiren meclis üyeleri, bir sonraki toplantıda yeniden bir araya gelmek üzere dağıldı.

2img_5258.jpg2img_5272.jpg2img_5278.jpg2img_5276.jpg2img_5286.jpg2img_5302.jpg2img_5339.jpg2img_5388.jpg2img_5410.jpg2img_5413-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum