Öncelikli Projemiz Akıllı Kent

Öncelikli Projemiz Akıllı Kent

Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Nurettin Karabal Basın mensupları ile düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında projeleri ilgili açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Nurettin Karabal Basın mensupları ile düzenlediği Kahvaltılı Basın Toplantısında projeleri ilgili açıklamalarda bulundu.


       Kendisinin aday olup Belediye başkanlığına seçildiği takdirde hayata geçirmeyi düşündüğü projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Nurettin Karabal, şuana kadar hiçbir aday adayının gündeme getirmediği en önemli projesinin “Akıllı Kent Otomosyon Sistemi “ olduğunu belirtti.
Karabal yaptığı açıklamada "Bu sistemi kurarak ilçemizi e-devlet uygulamalarına entegre edeceğiz. E-belediye ve t-belediye uygulamalarıyla belediye iş ve işlemlerinin internet ortamında gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Personel eğitimi proğramları ile memur ve işçilerimizin eksiklerini giderecek en iyi hizmeti vermelerini sağlayacağız. Bu proje ile ilçemizdeki yollarımızını durumlarını, ilçemizde kaç bina var, ne kadar iş yeri var, bunları buradan görerek hizmetleri ona göre yapacağız. Tüm gayrimenkuller kayıt altına girecek. Bu sistemle neyimiz var, neyimiz yok, nerede ne eksiklik var hepsini takip etme imkanını bu sistemle göreceğiz."dedi.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ak Parti Aday Adayı Nurettin Karabal, Çubuk Büyükşehir'in hizmetlerinden daha fazla yararlanabilirdi. Bu hizmetlerin kısa sürede gelmesi de mümkün değildir. Fakat Çubuk"un Metropol ilçe olmasıda faydalı olmuştur. Çünkü 12 metreden geniş caddelerin yapımı, kanalizasyon, su, ulaşım hizmetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacaktır. Biz yatırım proğramlarına ihtiyacımız olan hizmetleri koyacağız. İlk etapta bunları yapmaya çalışacağız.
Aday olduğum takdirde Büyükşehir'den her hizmeti rahatlıkla ilçemize getireceğimden hiçbir şüphemiz yoktur. Çünkü 23 yıldır Belediyeciliğin içerisindeyiz. Bürokrasi ile ilişkilerimiz gayet iyi durumda. Biz göreve gelirsek şeffaf Belediyeciliğin alt yapısını halkımız ile birlikte oluşturacağız. Şayet Aday olmaz isem olacak adaya elimden gelen yardımı gösterecegime söz veriyorum. Ama nasip olurda Belediye Başkanı olursam Çubuk için Her şeyin en güzeli olacağına inanıyorum. Ve bu konuda kendime güveniyorum." dedi.
Ak Parti Aday Adayı Nurettin Karabal , Adaylığının kesinleşip Çubuk halkınında kendilerini Belediye Başkanlığı'na layık gördükleri takdirde aşağıdaki geçen projeleride Çubuk'ta hayata geçireceğini belirtti.


İşte O Projeler...
Güzel ilçemizi hak ettiği hizmetlere ve güzelliklere kavuşturmak, huzur ve sağlık içerisinde yaşanan örnek bir ilçe haline gelmesini sağlamak amacıyla hazırladığımız projeleri gerçeğe dönüştürmek için ilçemizi sizin adınıza yönetmeye talibim.



Belediyelerin asli görevleri imar ve fen işleri eksenlidir. Konuya bu açıdan bakınca tecrübenin ve eğitimin anlamı daha net ortaya çıkmaktadır. Çalıştığım sürelerde edindiğim belediyecilik birikim ve deneyimimi hizmetinize sunmak için belediye başkanlığı görevine talibim.



Şeffaf, dürüst, katılımcı, kurumsal, hizmette adaletli, teknoloji ve bilgiyi en üst düzeyde kullanan, kaynakları israf etmeyen belediyecilik ana hedefimizdir.



Şimdi sizlere, bu hedef doğrultusunda hazırladığımız projeler hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum.



1. Akıllı Kent Otomasyon Sistemi"ni kurarak, ilçemizi e-devlet uygulamalarına entegre edeceğiz. e-belediye ve t-belediye uygulamalarıyla belediye iş ve işlemlerinin internet ortamında gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Personel eğitimi programları ile memur ve işçilerimizin eksiklerini giderecek en iyi hizmeti vermelerini sağlayacağız.



2. Toplam Kalite Yönetiminin gerektirdiği şartları oluşturarak halkımızın en iyi hizmeti dünya standartlarında almalarını sağlayacağız.



3. Altyapı problemlerinin çözümü çerçevesinde; Pissu, İçme suyu, Yağmur suyu, Doğalgaz, Telefon, Elektrik altyapısını yenileyecek, bu hizmetleri olmayan bölgelere de götüreceğiz.



4. Trafik Düzenlemeleri çerçevesinde; Çubuk-Ankara, kent içi, kent ile yeni mahalleler arasındaki ulaşım sorunlarını ve ilçe merkezindeki otopark sorununu çözeceğiz.



5. Tarihi Evlerin Restorasyonu çerçevesinde; tarihi Çubuk evlerini restore edecek, turizm ve kültürel amaçla kullanılmasını sağlayacağız.



6. Çubuk Çayı"nın rehabilitasyonu gerçekleştirecek, çevresini rekreasyon alanı olarak düzenleyecek ve halkımızın hizmetine sunacağız.



7. Belediye Hizmet Binasını özgün mimariyle inşa edeceğiz. Belediye hizmet binasını kolay ulaşılabilir, trafik ve park sorunu olmayan, açık ofis sistemiyle çalışan, evrak arşivi ve dijital arşivi bulunan, toplantı salonu, meclis salonu, encümen odası ve rahat çalışma ofisleri bulunan bir şekilde inşa edeceğiz.



8. Çubuk Tarih Parkı"nı inşa edeceğiz. Bu parkımızda Ankara Savaşı"nı anlatan heykeller, rölyefler, anıtlar bulunacak; ziyaretçilerin ihtiyaçlarının karşılanabileceği altyapı imkanları, kolay ulaşım, dinlenme, yeşil alanlar ve araç parkı bulunacaktır.



9. Belediye İrtibat Büroları ve Bilgi Evleri kuracağız. Yukarı Çavundur ve Esenboğa"ya inşa edeceğimiz bu bürolarda, internet bağlantısı, otomasyona bağlı bilgisayarlar, acil müdahale ekipleri bulunacak. Vatandaşlarımız vergilerini bu bürolardan yatırabilecekler.



10. Çok Amaçlı Düğün Salonu inşa edeceğiz. Bu tesiste nikah salonu, gelin odası, kokteyl salonu bulunacaktır. Tesiste ayrıca toplantı ve seminerler de düzenlenebilecektir.



11. Yeni Park Yapımları: İlçemize özgün konseptte parklar inşa edeceğiz. Her toplum kesimine hitap eden parklarımızın yanı sıra çocuklara ve engellilere özel parklar inşa edeceğiz. Bütün parklarımızda çocuk yürüme yolları, spor tesisleri, açık alan fitness grupları, özgün peysaj düzenlemeleri bulunacaktır.



12. Mevcut Parkların Revizyonu çerçevesinde ilçemizdeki bütün parklar elden geçirilecek, eski donatılar yenilenecek, konumu uygun olan parklarımıza yürüme yolları, spor tesisleri, fitness grupları konulacak, peysaj düzenlemeleri yapılacaktır.



13. İlçemizin çeşitli yerlerine içerisinde futbol, basketbol, voleybol, tenis sahaları ve yürüme yolları bulunan spor kompleksleri inşa edeceğiz.



14. Yeni Festival Alanı Yapılması: İlçemizin ekonomik hayatına ve tanıtımına büyük katkı sağlayan turşu ve vişne festivallerinin ilçemize ve halkımıza layık bir şekilde yapılabileceği modern festival alanları inşa edeceğiz.



15. Yeni Mahallelerin imar planlarını tamamlayacağız. İmar yollarını açacak, altyapı çalışmalarını gerçekleştireceğiz.



16. Mevcut çöplük alanını ıslah edecek, düzenli depolama sistemine geçeceğiz. Çöpün düzenli ve sağlıklı bir şekilde toplanmasını sağlayacağız.



17. Mevcut semt pazarlarını revize edeceğiz. Çok amaçlı kapalı pazaryerleri inşa ederek halkımızın hizmetine sunacağız.



18. Kent Merkezi Düzenlemeleri çerçevesinde; altyapısı tamamlanmış olan ilçe merkezimizde yol, kaldırım, ışıklandırma, peysaj düzenlemesi yaparak yaya bölgeleri oluşturacağız. Kent merkezindeki sokak ve caddelerde bina cepheleriyle ilgili çalışmaları başlatacağız.



18. Sosyal yardımların düzenli şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamak amacıyla sosyal belediyecilik hizmetlerine uygun yeni birimler oluşturacağız.



19. İlçemizin tanıtımı ve turizm potansiyelinin artırılması için Çubuk Çayı, Çubuk Barajı, Karagöl ve diğer yerlerde yatırım ve düzenlemeler sağlayacağız.



20. Hanım Faaliyetleri binasını inşa ederek ve burada çeşitli kurslar açarak, ilçemizdeki hanımların vakitlerini en iyi ve en verimli şekilde değerlendirmelerine, yeni beceriler kazanmalarını ve sosyalleşmelerini sağlayacağız.



21. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla gençlik merkezleri oluşturacağız. Buraya internet bağlantılı bilgisayarlar, oyun araç ve gereçleri koyacak, kütüphaneler oluşturacağız.



22. Hanımeller Üretim Merkezini hizmete açarak, ilçemizdeki hanımların hem aile bütçelerine hem de ülke ekonomisine katkı sağlamalarını temin edeceğiz.



23. Araç ve iş makinesi otoparkını yenileyerek, belediye hizmetlerinin en hızlı, en iyi ve en sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacağız.



24. Yeni iş alanları oluşturacağız. Ziraat ve turşu üreticilerinin kooperatif kurarak sektörde daha güçlü olmalarını sağlayacağız. Yan ürünlerin imalatı için fabrikalar kuracağız. Özel sektör ve devlet yatırımlarının Çubuk"ta yoğun bir şekilde gerçekleştirilmesini temin edeceğiz.



25. Organize Hayvancılık Bölgesi tesislerinin yapımına başlayacağız. Bu çerçevede Tarım Bakanlığı ve üniversitelerin Veteriner Fakülteleri ile koordineli çalışacağız.



26. Tarım ve organik tarımın teşvik edilmesi için bakanlık ve üniversitelerin ziraat fakülteleriyle koordineli bir şekilde çalışacak projeler üreteceğim.



27. Avrupa Birliği kredi fonlarının kullanılması için projeler hazırlayarak ilçemize ihtiyaç duyulan daha büyük yatırımların yapılmasını sağlayacağız.



28. İlçemizde dört yıllık fakülteleri ve yüksek okulları bulunan bir üniversitenin kurulması çalışmalarını başlatacağız. Bu çerçevede Gazi Üniversitesi rektörlüğü ile koordineli çalışacağız.



29. Belediyemizin hizmetleri, tesisi ve projeleri hakkında halkımızın bilgilendirilmesi amacıyla yaptıracağımız elektronik bilboardları ilçemizin çeşitli yerlerine koyacağız.



Bütün bu projelerimizi şeffaf, dürüst, katılımcı, kurumsal, hizmette adaletli, teknoloji ve bilgiyi en üst düzeyde kullanan, kaynakları israf etmeyen bir belediyecilik anlayışıyla hep birlikte el ele, gönül gönüle gerçekleştireceğiz. Belediye meclis üyelerimizle, bürokratlarımızla, memurlarımızla, işçilerimizle, diğer kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarımızla ve her şeyden önemlisi her şeyin en güzeline layık olan Çubuk halkıyla birlikte gerçekleştireceğiz. Dünyaya aynı pencereden baktığımız Büyükşehir Belediyemiz ve hükümetimizin de desteğiyle bu hedeflerimize en kısa sürede ulaşacağız.



ÇUBUK İLÇEMİZİ ANKARA"NIN GÖZBEBEĞİ HALİNE GETİRECEĞİZ.



Bu duygu ve düşünceler içerisinde hepinizi en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.





Nurettin KARABAL

Makina Mühendisi



Çubuk Belediye Başkan A.Adayı

Tel: 0312 837 13 66

Gsm: 0532 496 90 80

E-Mail: n.karabaltr@hotmail.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum