'Okumak Ölene Kadar Süren Bir Yolculuktur'

'Okumak Ölene Kadar Süren Bir Yolculuktur'

Çubuk Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesince başlatılan proje kapsamında okulda özel okuma mekanları oluşturularak öğrencilerin teneffüs ve boş zamanlarında kitap okuması sağlanıyor

Çubuk Anadolu Erkek İmam HatipLisesinde başlatılan "Okumak Ölene Kadar Süren Bir Yolculuktur" projesiyle kitap okumayı özendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla okulda okuma mekanları oluşturuldu.

Okul Müdürü Emrullah Kılıç, yaptığı açıklamada, okullarında öğrenci ve velilere okumayı sevdirmek için bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi.

"Okumak Ölene Kadar Süren Bir Yolculuktur" projesi kapsamında Okul Aile Birliğinin katkılarıyla ilk olarak içerisinde bitki ve küçük su havuzunun bulunduğu okuma mekanları oluşturduklarını anlatan Kılıç, "Öğretmenlerimizle oluşturduğumuz komisyonca Türk, İslam ve batı düşüncesinin, insanlık tarihine önemli katkılar vermiş abide şahsiyetlerini belirleyerek eserlerini temin ettik. Bu eserleri öğrencilerimize ücretsiz dağıttık" dedi.

Kılıç, her ay yayınlanan dergilerden öğrencilerin yararlanmasını sağladıklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu eserleri hem okuma saati içinde hem de okulda oluşturduğumuz özel kitap okuma mekanları içerisinde çocuklarımıza sunuyoruz. Biz, aslında çocukların dudaklarına bir parmak bal çalıyoruz, hedefi gösteriyoruz ve onlara kovanın yerini gösteriyoruz. İlgilileri, meraklıları bu kovanın peşinde oluyor. Düşünmek için öncelikle bilgiye ihtiyaç var. Bilgiler de kitaplardan temin edilir. Dolayısıyla biz çocuklarımızın hem bilgi hem de fikir sahibi olmalarını istiyoruz."

Hem veliler hem de öğrencilerden çok ciddi anlamda teveccüh gördüklerini dile getiren Kılıç, "Hatta bu işi biraz daha ilerlettik. Okulumuzu ziyaret eden herkese kitap hediye etmeye başladık" dedi.

Kılıç, mekanların insanların yaptığı işler için belirleyici unsurlar olduğunu kaydederek, "Çocuklar için okulu sıkıcı ortamdan çıkarıp daha güzel ve eğlenceli bir mekan haline getirdik. Bunun faydasını şimdiden fazlasıyla gördük" diye konuştu.

Proje koordinatörlerinden edebiyat öğretmeni Resul Çelebi ise projeyle öğrencilerin okuma alışkanlığını artırmayı amaçladıklarını belirterek öğrencilerin ve öğretmenlerin okudukları kitapları aralarında müzakere edebilecekleri mekanlar oluşturduklarını, velileri de bu projeye dahil ettiklerini söyledi.

Öğrencilerden Halit Erdoğdu, daha önce ayda bir kitap okuduğunu anlatarak "Normalde ayda bir kitap okurken şimdi haftada bir kitap okuyoruz. Hele ki bu su sesiyle daha güzel oluyor" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.