Okullarda Çorba Ve Bazlama Dağıtıldı

Okullarda Çorba Ve Bazlama Dağıtıldı

Okullarda, öğrencileri sağlıklı beslenmeye teşvik etmek amacıyla hayırsever iş adamlarının desteği ile çorba ve bazlama dağıtıldı.

Çubuk'ta esnaflardan Sabri Kadıoğlu'nun önderliğini yaptığı ve esnafının desteğiyle Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce hazırlanan çorbalar ile ev hanımlarının yaptığı bazlamalar, Bekir YılmazOrtaokulu bahçesinde kurulan stantlarda öğrencilere dağıtıldı.

Öğrenci ve velilerin çorba ikramını sevinçle karşıladığı okul bahçesinde uzun kuyruklar oluştu.

Maddi desteği ilçedeki hayırsever işadamların verdiği programda Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan yaklaşık bin 200 öğrenciye çorba ve bazlama ikram etti.

Kaymakam Çenet, burada yaptığı konuşmada, öğrencileri sağlıklı beslenmeye teşvik edebilmek için belediyeyle güzel bir uygulama yaptıklarını söyledi.

Çocukların sağlıksız hazır gıdalardan uzak tutulması gerektiğine vurgu yapan Çenet, "Çocuklarımıza hem çorba dağıtımında bulunduk hem de onlarla bir kap çorba içtik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Çocuklarımızı özellikle hazır yiyeceklerden uzak tutmak, onları daha sağlıklı beslenmeye teşvik etmek, bir de unutulan geleneksel soframızın lezzetlerini tekrar çocuklarımıza hatırlatmak istedik." diye konuştu.

Belediye Başkanı Acehan ise, öğrencileri iki kötü alışkanlıktan uzaklaştırmak istediklerini belirterek, "Çocuklarımızı kıskacı altına alan iki kötü alışkanlık var. Birincisi bu tür sağlıksız ambalajlı gıdalar, kimyasal maddeler ile asitli içecek türü gıdalar. İkincisi de akıllı telefon, internet ve sosyal medya gibi bağımlılık. Bu ikisinin sonucunda obezite dediğimiz genç yaşta çocuklarımız hastalıklara maruz kalıyorlar. Çocuklarımızın maruz kaldığı bu saldırılar bizim bu çağda en büyük endişemizdir." şeklinde konuştu.

Velilerden Selma Sarıtaş da, söz konusu etkinliği beğendiğini ifade ederek, "Çok iyi düşünülmüş bir faaliyet. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri için elimizden geleni yapıyoruz ama yeterli olmuyor. Bu tür faaliyetler en azından çocuklarımız nezdinde de bir farkındalık oluşturuyor." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum