Okullar Arası 'Din ve Ahlak Bilgisi Yarışması Yapıldı

Okullar Arası 'Din ve Ahlak Bilgisi Yarışması Yapıldı

Çubuk'ta Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çubuk İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen okullar arası Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi yarışması yapıldı.

Çubuk İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmaya, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Şube Müdürü İdris Karakuş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Yarışmanın ödül töreninde konuşan Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yarışmasının ilçede ilk defa yapıldığını söyledi. Yarışmanın aslında mağlubunun olmadığını ifade eden Dallı, 'Gerçektende çok başarılı bir yarışma oldu. Öğrencilerimizin hepsinin sorulara doğru cevaplar vermesi bizi son derce mutlu etmiştir. Bu yarışmada her kes kazandı. Bilmediği soruların cevabını yarışma sayesinde öğrendi. Biz bile oturduğumuz yerde hafızalarımızı gözden geçirdik' diyerek organizasyonu tertipleyen öğretmenlere teşekkür etti.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'de ilçede Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde birçok etkinlik düzenlendiğini ve bu etkinliklere ilçe esnafının büyük katkı sağladığını söyleyerek, sosyal etkinliklere katkıda bulunan esnafa teşekkür etti. Hz. Peygamberin hayatının iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Başkan Özden,' Son Peygamberin Hz. Muhammet'in hayatı iyi anlaşıldığı taktirde, dünyada kaos, kargaşa, terör ve yokluklar yaşanmaz. Komşusu açken kimse tok yatmaz'dedi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri ve öğretmenlerini de tebrik eden Başkan Özden, eğitimin önemine dikkat çekerek, bir ülkenin bir kentin gelişmesinde en önemli etkenin eğitim olduğunun altını çizdi.

İlköğretim okulları arasında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşında 20 sorunun sorulduğu iki kademeli yarışmada, okulların büyük çoğunluğunun doğru cevap vermesi üzerine 3 kez yedek soruya gidildi.

On sekiz ilköğretim okulunun katıldığı yarışmada birinciliği Yavuz Selim Okulundan Rabia Özkan, Mustafa Alperan, Aysun Akgönüllü, ikinciliği  Türk Telekom  İlköğretim Okulundan Betül Sarıkaya, Ömer Faruk Ünsal, Talha Sefer ve üçüncülüğü Çubuk İlköğretim Okulundan Ekrem Arıcı, S. Hamza Güser ile Ahmet Dadak paylaştı.

İkinci yarışmada ilçede bulunan liseler karşı karşıya geldi. Kıyasıya geçen yarışmada velilerinde öğrenciler kadar heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı. Uzatmalar neticesinde uzun süren yarışa da birinciliği Çubuk Lisesinden Sümeyye Özdemir, Fatma Nur Yüce, Tuğba Türkan, Kübra Kalender, ikinciliği Endüstri Meslek Lisesinden Orhan Geyik, Muhammet Mustafa Uluşahin, Aydın Koçlar ve üçüncülüğü Çubuk Anadolu Lisesinden Burhanettin Çelik, Tuba Nur Yerli, Mustafa Öztürk, Abdulkerim Başbay paylaştılar.

Daha sonra dereceye giren öğrencilere hediyelerini Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak verdi. Birincilere yarım altın verilirken, ikincilere çeyrek, üçüncülere yonca altın ve okul müdürlerine de plaket takdim edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere Çubuk İmam Hatip Lisesi tarafından Hz. Peygamberin hayatını anlatan kitap setleri hediye edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.