Okullar Arası Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yarışması Yapıldı

Okullar Arası Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yarışması Yapıldı

Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen "Okullar Arası Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" yarışması yapıldı.

Çubuk İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmaya, Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, şube müdürleri İdris Karakuş, Mustafa Mescioğlu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Yarışma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Açılışta konuşan Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Satılmış Pürlü, yarışmayı bundan sonrada geleneksel olarak her yıl yapacaklarını ifade etti.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar dileyen Pürlü, öğrencileri yalnız bırakmayan velilere ve öğretmenlerine de teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından yarışmaya geçilirken, yarışma aralarında sunulan Sema gösterileri, şiirler ve ilahi dinletileri uzun süren yarışmada renkli sahneler yaşanmasına neden oldu. Yarışmanın sonunda Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından verilen konser herkesi coşturdu.

Yarışmanın ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Okullar Arası Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Yarışması'nın ilçede bu yıl ikincisinin yapıldığını söyledi.

Yarışmanın aslında mağlubunun olmadığını ifade eden Topak, "Gerçekten çok başarılı bir yarışma ve organizasyon oldu. Öğrencilerimizin hepsinin sorulara doğru cevaplar vermesi bizi son derce mutlu etmiştir. Bu yarışmada herkes kazandı. Bilmediği soruların cevabını yarışma sayesinde öğrendi" dedi.

İlköğretim okulları arasında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşında 20 sorunun sorulduğu iki kademeli yarışmada okulların büyük çoğunluğunun doğru cevap vermesi üzerine 3 kez yedek soruya gidildi.

18 ilköğretim okulunun katıldığı yarışmada birinciliği Yavuz Selim İlköğretim Okulu, ikinciliği Münevver Osman Kaya İlköğretim Okulu, üçüncülüğü ise Özel Aksoy Koleji elde etti.

İkinci yarışmada ilçede bulunan liseler karşı karşıya geldi. Kıyasıya geçen yarışmada velilerin de öğrenciler kadar heyecanlı olduğu gözlendi.

Uzatmalar neticesinde yarışmada birinciliği Yunus Emre Anadolu Lisesi, ikinciliği Anadolu Öğretmen Lisesi, üçüncülüğü de Çubuk Lisesi aldı.

Daha sonra dereceye giren öğrencilere hediyelerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak verdi.

Birincilere yarım altın verilirken, ikincilere çeyrek, üçüncülere yonca altın ve okul müdürlerine de plaket takdim edildi.

Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere Çubuk İmam Hatip Lisesi tarafından Hz. Muhammed'in hayatını anlatan kitap setleri hediye edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.