Okulda Zeka Oyunları Sınıfı Oluşturuldu

Okulda Zeka Oyunları Sınıfı Oluşturuldu

Çubuk'ta bir okulda zeka oyunları sınıfı oluşturuldu.

Çubuk Aşağı Çavundur Mahallesi'nde bulunan TOKİ İlk ve Ortaokulu Müdürü Ferdi Dündar, Eğlenerek Öğreniyorum Projesi kapsamında öğrencilere 18 zeka oyunu öğretildiğini söyledi.

Satranç, mangala, amiral battı, sudoku, bölgesel sudoku, dokuz taş, çit oyunu ile diğer bazı oyunları öğrencilerin eğlenerek öğrenmesi, problem çözme, iletişim ve akıl yürütme becerilerinin geliştirilmesi ve sosyalleşmesi için yeni bir sınıf oluşturduklarını belirten Dündar, şunları kaydetti:

"Okulumuzdaki öğrenciler, ekonomik ve sosyal anlamda gelir seviyesi düşük ailelerin çocuklarından oluşuyor. Bunun yanında taşımalı eğitim de veriliyor. Eğitim ve öğretimin yanında öğrencilerimizin yaşantılarına renk katmak istedik. Okulumuzdaki bu sınıftan tüm çocuklarımız hatta velilerimiz dahi saat 17.00’ye kadar yararlanabiliyor. İstedikleri zaman okulumuzu kullanabiliyorlar. Bu sınıfın her şeyini öğrencilerimizle beraber yaptık.’’

Açılan sınıfın hayatına renk kattığını söyleyen öğrencilerden Neşe Gül Karakuş da "Burada satranç, kelime oyunu, mangala gibi eğitici oyunlar oynuyoruz. Boş zamanlarımızı da eğlenerek değerlendiriyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte eğleniyoruz ve birlikte vakit geçiriyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerden Melisa Kandurun da "Bilmediğimiz oyunları hocalarımız bize öğretiyor, bizim bildiklerimiz de biz hocalarımıza öğretiyoruz. Burada gönlümüzde eğleniyoruz. Burası bizim için bir ayrıcalık oldu." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.