Okul Öncesi Eğitim Önemli

Okul Öncesi Eğitim Önemli

Sürpriz Çocukalar Anaokulu Müdiresi Remziye Altuntaş Okul öncesi eğitime dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

Yapmış olduğumuz söyleşide Sürpriz Çocuklar Anaokulu Müdiresi Remziye Altuntaş şunları söyledi"Anaokulumuzun ilkeleri hijyenik bir ortamda güler yüzlü personelimiz, tecrübeli öğretmenlerimiz ile her yaş grubu çocuklarımıza sağlıklı, güvenli ve çağdaş bir eğitimi, aileyle iş birliği dayanışması altında vermek.
Amacımız ise, kendine güvenen, kendi başına karar verebilen, öğrenme isteği duyan, yaratıcı, meraklı, aktif ve neşeli çocuklar yetiştirmek olacaktır.

""FARKIMIZIN FARK EDİLMESİ BİZİ SEVİNDİRİYOR""
SÜRPRİZ ÇOCUKLAR ANAOKULU Kurulduğu günden bu yana çocuğu için okul öncesi eğitimde kalite ve farklılığı arayan velilerin buluştuğu bir kurum oldu. Farklı fiziki özelliklerinin yanı sıra SÜRPRİZ ÇOCUKLAR ANAOKULU çocuklara kazandırdığı özgüven, öğrenme isteği, araştırmacılık gibi özellikleri temel edinen eğitim kalitesi ile de benzerlerinin çok ötesinde bir merkez olduğunu kanıtlıyor. SÜRPRİZ ÇOCUKLAR ANAOKULU"NU 2008 yılında kuran ve o günden bu yana okul öncesi çocuklarının çağdaş ve kaliteli bir eğitim almasını hedef edinen okul müdürü REMZİYE ALTUNTAŞ bundan sonraki hedeflerinin bu kalite anlayışıyla oluşturacak bir ilköğretim okuluna doğru ilerlemek olduğunu söyledi.

Neden Anaokulu açtıkları sorusuna ise Altuntaş şu cevabı verdi. 
SÜRPRİZ ÇOCUKLAR ANAOKULU geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, başarılı, sağlıklı, bireysel yaratıcılığı ve özgüven duygusu gelişmiş bireyler olarak yetiştirmek amacıyla 2008 yılında hizmete açtık. Onlara güvenilir, özenli, sevgi ve saygının hâkim olduğu sıcacık bir ortam sunmayı hedefledik.
İçindeki çocuğu hiçbir zaman büyütmemiş, büyük çocuklar gibi yola çıktığımızda bunun çok zahmetli bir süreç olacağını, gecemizi gündüzümüzü, aklımızı fikrimizi, kalbimizi emeğimizi, amacımız uğuruna feda edeceğimizi biliyorduk. Yapmak istediğimiz şey, varmak istediğimiz nokta bir anaokulunun çok ötesinde bir organisazyon kurmaktır.
Çocuklarımızı apartman ve beton yığınlarının alt katlarında büyütmek yerine, onlara mustakil, bahçeli, geniş, ferah istedikleri gibi koşup oynayabilecekleri okul inşa etmek hayalimizdi. Bugün çocuklarımız altı yüz metre kare kapalı altı yüz metre kare açık alan üzerinde 10–15 kişilik sınıflarda dilediklerince koşup oynayabiliyorlar gönüllerince eğleniyorlar. Çocuklarımızın organik tarımdan yüzme havuzuna, canlı hayvanlardan, meyve ağaçlarına, binicilikten, seramiğe musikiden, modern müziğe, resimden, İngilizceye, farklı ülkeleri, şehirleri, yabancı, yerli sanatkârları, uzay bilimlerine kadar pek çok konuda bilgi sahibi olsunlar ve onlara dünyada var olan tüm güzellikleri taşıyalım tanıtalım istedik.SÜRPRİZ ÇOCUKLAR ANAOKULU aynı alanda hizmet veren çoğu kurumdan hem var olan donanımı, fiziki koşulları ve uyguladığı eğitim aktiviteleri ile farklılık göstermektedir. Okulumuz MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA bağlıdır. Diğer kurumlar sosyal hizmetlere bağlıdır. MEB okul öncesi kurumların eğitim ve fiziksel şartlarının her daim denetleyip eğitim ve öğretim amacıyla çocuklarımızı ilköğretime hazırlamamızı ister bizlerden.


OKULUNUZUN  KALİTE ANLAYIŞI SİSTEMİ VE HİZMET KONSEPTİ HAKKINDA BİLGİ VERİR MİSİNİZ?
SÜRPRİZ ÇOCUKLAR olarak tüm faaliyetlerimizde kalite yönetimini benimseriz. Çalışanlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz ve tedarikçilerimiz ile tam memnuniyeti sürekli sağlamayı temin ederiz. Eğitim kalitemizi dünya standartları üzerine taşımak sürekli iyileştirmeyi hizmet felsefesi olarak benimseriz. Bilgi paylaşımı, velilerimiz ve çalışanlarımızın yararına sunmayı amaç ederiz. Çalışmalarımızı çevreye ve doğaya zarar vermeden gerçekleştiririz.
OKULUNUZDA ÇOCUKLARA YÖNELİK FAALİYETLERİNİZ NELERDİR?
MEB mevzuatına uygun olarak hazırlanmış ve yaş grubuna göre binicilik, drama, halk oyunları, jimnastik, bilgisayar, satranç, İngilizce, tiyatro, sinema ve gezilerle desteklenmiş çağdaş bir eğitim programı uygulanan anaokulumuzda eğitim ve öğretim adına yüksek standartlarda hizmet vermekteyiz. Okul çağındaki çocuklarımıza yönelik ders çalışma ortamı sağlamak amacıyla hazırlanan etüt sınıflarımızla da aynı zamanda bir ETÜT eğitim merkezidir.
Çocuklarımızın çok yönlü gelişmelerini sağlayacak, tüm aktivitelere yer vermeye çalışıyoruz. Bilişsel psikomotor, sosyal-duygusal, öz bakım ve dil alanlarını geliştirecek programlarla etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz.

VELİLERİN OKULUNUZLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİ NELERDİR?
Var olan potansiyeli ile kaliteden ödün vermeyen kurum olan SÜRPRİZ ÇOCUKLAR, velilerimizden de olumlu geri dönüşümler almaktadır. Velilerimizin memnuniyet duygularını her fırsatta dile getirmektedir. Eğitim, ev ve okul arasında paralel bir süreç olduğundan, bizlerde onların fikrine, önerilerine her zaman açığız. Evinde olması gerektiği gibi eğitim alamayan ve ailelerden kaynaklı sorunlar yaşayan çocuklarımız, evindeki sorunları arkadaşlarına da yansıttığı için kurumumuz veli profilini özenle belirlemekte, öğrenci kayıtları ticari bir kaygı düşünülmeksizin, yeni kayıt alımı yapılacak öğrencinin ailevi durumu okulumuzun öğrencileri ve veli profili ile sosyal, ekonomik ve kültürel yönden paralel olmasına özen gösterilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.