Okul idarecilerinden Öğrenciye 9 Bin TL Lik dava.

Okul idarecilerinden Öğrenciye 9 Bin TL Lik dava.

Geçtiğimiz Yıl Öğrenim Gördüğü Çubuk Lisesi'nde, Birinciliğinin Yasa Dışı Yollarla Engellendiğini İleri Süren Esra C. (17) Hakkında okul idarecileri tarafından 9 bin TL lik tazminat davası açıldığı öğrenildi.

Öğrenim gördüğü Çubuk Lisesi'nden geçtiğimiz yıl mezun olan ve Okulu 1.'likle bitireceğini düşünen genç kız, okul 2.'si olduğunu öğrenince şok oldu. Diploma notu düşük öğrencilerin notlarının okul müdürü tarafından yükseltilip, birinci tayin edildiklerini öne süren Esra C, olay sonrası hakkını arayan öğrencilerin ise disiplin suçuyla tehdit edildiğini ileri sürdü.

Olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen şoku hala üzerinden atamayan ve üniversiteye giriş sınavı öncesi meydana gelen olayla birlikte psikolojisinin bozulduğunu belirten Esra C., "Olaydan ilk haberdar olduğumda inanamadım. Son iki ay okul ve dershaneye motive olamadım. Olay öncesi üniversite deneme sınavlarında 250 puan alırken, olay sonrası puanlarımda ciddi düşüş yaşadım." şeklinde konuştu.

Genç kız, durumu öğrendikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduğu için hakkında 4 dava açıldığını kaydederek, halen devam eden davalar nedeniyle yıl içerisinde en az 20 kez karakola veya adliyeye ifade vermeye gittiğini belirtti.

Kızının, yaşadığı olaydan sonra kötü durumda kaldığını ve psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Esra C.'nin babası ise "Bazı öğretmenleri, kızıma 'Seni 1. yapmayacaklar. Hakkını aramalısın' dediler. Ama, bizim avukat tutacak paramız bile yok." dedi.

Geçtiğimiz yıl Çubuk Haber'de bu yönde çıkan haberler üzerine, okulda görevli 3 öğretmen ile Eğitim-Sen, Esra C. hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulundular.

Genç kızın babası, "Bu kin niye ? 17 yaşındaki bir kıza niye 4 tane dava açtılar ?" diye sorarken, oturdukları ilçenin küçük olması sebebiyle kapıya gelen polislerden manevi olarak etkilendiklerini sözlerine ekledi. (CİHAN) (Cihan Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.