Okul çeşmesinden şerbet akıyor

Okul çeşmesinden şerbet akıyor

Çubuk Akkuzulu İlkokulunun öğrencileri, okulun bahçesine yapılan ikram çeşmesinden şerbet içerek serinliyor

Akkuzulu Mahallesi'ndeki okulun bahçesine yapılan ikram çeşmesinden günün en sıcak saatlerinde öğrencilere şerbet dağıtılıyor. 

Mahalleli iki şehidin anısına "Şehitler Çeşmesi" adı verilen çeşmede günlük 300 litre vişne aromalı şerbet ikram ediliyor. Çeşmede, Akkuzulu iki şehide ait  fotoğraf  ve bilgiler yer alıyor.

Çeşmeyi inceleyen Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Osmanlı'da var olan bir geleneğin mahalle okulunda yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Okul müdürünü ve öğretmenleri kutlayan Şahin, Çubuk'un vişnesinin meşhur olduğunu belirterek, "Okulumuza bir kütüphane kazandıran müdürümüz bu sefer de bir çeşme yaptırdı. Şehitler Çeşmesi'nin burada olmasının tabii bir anlamı da var. Akkuzulu Mahallemizde bizim iki şehidimiz var. Burada bir şehitler çeşmesinin yapılmasında emeği geçenlere ben çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Okul müdürü Ali Ağırkaya ise "Dışarıdan herhangi bir işçilik hizmeti almadan tamamen okulumuzun personeliyle yaptığımız bir hayrat oldu. İsim verirken mahallemizdeki iki şehidimizi de hatırlamamak ayıp olacaktı ve böylelikle iki şehidimiz adına Şehitler Çeşmesi'ni yaptık. Memleket için canını feda etmiş insanlara saygıyı göstermiş olduk" dedi.

Öğrenciler ve mahalle sakinleri ise çeşmeden vişne aromalı şerbet akmasından memnun olduklarını dile getirdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum