OKS hazırlık kursları başladı

OKS hazırlık kursları başladı

Milli Eğitim Müdürlüğü, ÇUDEF, ESİAD ve TEGDER katkılarıyla öğrencilere yönelik OKS 2007 Hazırlık Kursları başladı.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fikret YILMAZ ‘ın önderliğinde Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve gönüllü derneklerin işbirliği ile çubuk ilçesinde; eğitim ve öğretim seviyesini yükseltmek, eğitimde eşitlik fırsatını yakalamak amacı ile özel dershanelere gidemeyen çalışkan öğrencilere yönelik OKS hazırlık kursu başlamıştır.

OKS Kursu, 02.12.2006 tarihinde Çubuk ilköğretim okulunda ilçedeki tüm okullardan istekli 415 öğrenciden düzey belirleme sınavı sonucunda ilk 252 kişinin seçilmesiyle başlamıştır.

Yetiştirme ve sınavlara hazırlık kursu 28 er kişilik sınıflarda 9 sınıftan oluşmuştur. Yetiştirme ve sınavlara hazırlık kursunda Matematik, Sosyal Bilgiler, Fen ve Teknoloji, Türkçe branşlarında toplam 12 öğretmen ve 1 rehber öğretmen görevlendirilmiştir. Yetiştirme sınavlara hazırlık kursunda görev almak isteyen öğretmenler, gönüllü olarak görev almak isteyen öğretmenler arasından seçilmiştir. Ayrıca Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından İlçede görev yapan öğretmenler arasından 3 öğretmen gönüllü öğretmen olarak görevlendirilmiştir.

Eğitim materyallerini ve okul masraflarını Çubuk Dernekler Federasyonu ( ÇUDEF), Esenboğa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Derneği (TEGDER) tarafından karşılanacaktır. Eğitim materyallerinin toplam tutarının ½ si Çubuk Dernekler Federasyonu ( ÇUDEF), ½ si ESİAD tarafından karşılanacaktır.

Öğrencilere yıl boyunca 8 adet konu anlatımlı dergi 188 adet yaprak test ve 2 Türkiye geneli olmak üzere toplam 6 adet deneme testi uygulanacaktır. Ayrıca okul ders durumları ile evde aile ders çalışma saatleri takip edilecektir. Denemelerde dereceye giren öğrencilere hediyeler verilecek. . Hediyeler ESİAD, ÇUDEF ve TEGDER tarafından temin edilecektir. Her denemeden sonra başarı tablosu okul ve aile tarafına bildirilecektir. Ayrıca öğrencilerin devam – devamsızlık durumları okul ve aileleri ile paylaşılacaktır Öğrencilerin toplam 200 saat ders göreceği yetiştirme ve sınava hazırlık kursu 2006 Mayıs ayının sonunda sona erecektir.


Yetiştirme ve sınava hazırlık kurslarına katılan okul ve öğrenci sayıları aşağıdaki şekildedir.



BARBAROS İÖO 43
ATATÜRK İÖO 10
BEKİR YILMAZ İÖO 13
CUMHURİYET İÖO 22
ÇUBUK İÖO 29
DUMLUPINAR İÖO 4
GÜLDARPI İÖO 4
KIŞLACIK İÖO 8
SABİHA ŞAŞMAZ İÖO 6
SİRKELİ İÖO 4
Ş.P.Ü.MUHARREM K. İÖO6
Y.BEYAZIT İÖO 44
Y.ÇAVUNDUR İÖO 9
Y.SELİM İÖO 29
YENİCE İÖO 3
YİĞİTLİ İÖO 9
AKKUZULU İÖO 6

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.