Öğretmenler İş Bırakacak

Öğretmenler İş Bırakacak

Eğitim Sen'e bağlı öğretmenler, ek ders ücretlerindeki kesintileri protesto etmek amacıyla 18 Aralık Salı günü iş bırakacak.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer yaptığı açıklamada, dini bayramlarda ve hafta içi tatil olan günlerin ek ders ücretlerinin, tam gün kesilmesi uygulamasının öğretmenler açısından ciddi hak kayıpları yaşanmasına neden olduğunu belirtti. Dinçer, önümüzdeki Kurban Bayramı tatilinin iki gününün hafta içine gelmesi nedeniyle, o günlere ilişkin sadece ek ders ücretleri kesilmesi gerekirken, tüm günün ücretlerinin kesileceğini ve o hafta öğretmenlerin ek ders ücreti alamayacaklarını kaydederek, “Bu durumda her öğretmenin 60 ila 90 YTL arasında kaybı olacaktır. Ulusal bayramlarda bu tür bir uygulama yapılmaz iken, dini bayramlarda böyle bir kesintiye gidilmesinin adaletli bir uygulama olduğunu söylemek mümkün değildir” dedi.

Eğitim Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı"ndan sorunun çözülmesini ve yaşanacak hak kayıplarının giderilmesini istemelerine rağmen bakanlıktan herhangi bir açıklamanın yapılmadığını belirten Dinçer, “Bu nedenler sendikamız, Türkiye çapında uygulanmak üzere eylem kararları almış ve tüm şubelerinde ve temsilciliklerinde yapılacak eyleme yönelik çalışmalarını başlatmıştır” dedi.

Dinçer, sendika tarafından alınan eylem kararı gereği, 18 Aralık Salı günü, ek ders ücretlerinin kesintiye uğramasını ve AKP hükümetinin eğitim alanındaki politikalarını protesto etmek amacıyla iş bırakacaklarını kaydederek, “Eğitim emekçilerine yönelik haksızlıklara karşı demokratik tepkilerimizi göstermeye kararlıyız. Bu konuda kamuoyunun, demokratik sendikal hakları için alanlara çıkan eğitim emekçilerini destekleyeceğine inanıyoruz” dedi.
ANKA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.