ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE MUHTEŞEM KUTLAMA

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE MUHTEŞEM KUTLAMA

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün 33. yılı ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.

    

                                               Şuayip YAMAN

 

Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’nin kabulü, 24 Kasım 1982 tarihinden beri “Öğretmenler Günü” olarak kutlanıyor.

 

Bu anlamlı günde ilçede görev yapan emekli ve halen görevde olan öğretmenler bir araya geldi. Birbirleriyle tanıştılar, kaynaştılar ve anılarını paylaştılar.

 

Bekir Yılmaz Ortaokulu tarafından hazırlanan Öğretmenler Günü ile ilgili ilk tören saat 10.00’da Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Büstü’ne İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan’ın çelenk sunumu ile başladı.

 

Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

 

Tören sonrası öğrenciler sırayla öğretmenlerinin ellerini öperek, Öretmenler Günü’ nü kutladılar.

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda hayatta kalan ilçenin ilk öğretmenlerinden emekli öğretmenler onuruna resepsiyon verildi. Burada sohbetler yapıldı, eski anılar tazelendi. Hatıra fotoğrafları çektirildi.

İkinci tören için Konferans Salonu’na geçildi.

 

İkinci tören saat 11.00’ başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sunuculuğunu Bekir Yılmaz Ortaokulu öğretmelerinden Hediye Aşçı ve Recep Gedikli’nin yaptığı etkiliklere geçildi.

 

Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı Akkuzulu Ortaokulu Rehber Öğretmeni Aslıhan İlhan yaptı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, “Öğretmen Hakikattir”

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Şu anda anlamlı bir günü birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşıyorum. Aramızda bu görevin çilesini çekmiş ve emekli olmuş öğretmenlerimiz var. Stajyerlik yapan öğretmenlerimiz var. Göreve yeni başlayan öğretmenlerimizi var. Onlara da başarılar dilerim.

 

Hepimiz eğitim alanının neferleri olarak çalışıyoruz. Hizmet veriyor, ilerisi için ülkemize faydalı gençler yetiştirmeye gayret ediyoruz.

 

Öğretmenler hakikati öğreten misyonerlerdir. Öğretmen asıl değerini buradan alır.

 

Şeyh Edebali olmasa Osman Bey, Akşemseddin olmasa Fatih Sultan Mehmet olmazdı.

 

Çağımız teknoloji çağı, koşullara sürekli değişiyor. Biz de değişmeliyiz ve kendimizi yenilemek zorundayız. Yoksa gelişen çağa ayak uyduramaz, silinir gideriz.

 

Şu anda 2050’ ye gençler yetiştiriyoruz. Çocuklarımızın bizi geçmesi için onların eleştirilerine ve sorunlarına göğüs germeliyiz. Çözüm bulmalıyız.

 

Öğretmen ve öğrenci arasındaki koşulların açık kalması gerekir. Biz bunun zeminini hazırlayacağız. Yoksa öğrenci bilgiye ulaşamaz. Zor bir iş yapıyoruz. Belki de emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Ama Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda çalışmalar yapıyor. İnşallah öğretmenler için iyi şeyler olur. Biz bunu temenni ediyoruz.

 

Emekli ve çalışan tüm öğretmenlerimizle birlikte, hep beraber aydınlık bir geleceğin inşası için sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum.

 

Öğretmen hakikati gerçekleştirendir. Hepiniz saygıyı hak ediyorsunuz.”

 

Başkan Dr. Tuncay Acehan, “Öğretmenlerimize Saygıda Kusur Etmezdik”

 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “benim öğretmenlerim” diye başladığı anlamlı konuşmasında, “Bugün sıra dışı bir konuşma yapacağım. Önce “Efsane Müdürümüz” Mehmet Dündar’dan söz edeceğim.

 

Çubuk Ortaokulu eski Müdürü Mehmet Dündar önce kendini eğitime adayan eşsiz bir öğretmen sonra da müdürdü.

 

Gece, gündüz, yağmur, çamur, soğuk demeden, sinema ve kahvehanelerde öğrencileri takip eder, onları toplar, sorunlarını dinlerdi. Öğrencilerin okumasında büyük rol oynamış, şimdiki Çubuk Lisesi Pansiyonu’nu yapmak için yardım derneği kurmuş ve yapımında öncülük etmişti.

 

Bugün bu ilçede yıllar öncesinde üniversite ve yüksek okul mezunları varsa onun katkısı ve desteği inkâr edilemez. Diyerek öğretmenimiz ve müdürümüz Mehmet Dündar’dan “efsane müdür” diye övgüyle bahsetti. 

 

Yine o yıllarda fizik ve kimya öğretmenliği yapan Ali Vicdani Doyum’dan, Sevim Seymener’den ve yine sonraki yıllarda görev yapan Zeki Dedeoğlu’ndan, İbrahim Dedeoğlu’ndan, Muzaffer Ünalan’dan, Sadullah Aksoy’dan, Ali Naci Yeşiltepe’den, Oktay Fidan’dan Ali Tekin’den, Birsen Selahi’den, Eşref Uğur’dan, Nihal Buner’den, Faik Yalçın’dan ve Nahide Ateş’ten övgüyle söz ederken, onlarla ilgili anılarını da paylaştı.

 

Bütün öğretmenlere sonsuz saygı duyduğunu ifade eden Başkan Dr. Acehan, “Biz gerek öğrencilik yıllarımızda sokak ve caddede ne zaman bir öğretmen görsek ceketimizi ilikler, selam dururduk. Bu dün böyleydi, bugün de böyle.. Bizi sosyal hayata hazırlayan, meslek edinmemizde destek ve katkılarını esirgemeyen öğretmenlerimize saygıda kusur etmeyiz.

 

Biz buralarda isek, onların sayesinde oldu. O zamanlar bizlere gönüllü ders verdiler. Onların sayesinde ben ÖSYM sınavında 250 bin öğrenci içersinde ilk 50’ye ve sonrasında Hacettepe Tıp Fakültesi’ne girdim ve doktor oldum.

 

En büyük tacımız öğretmenlerimizdir. Onlar bizim anne ve babalarımız gibi idi.

 

Onlara saygı ve sevgilerimi sunarak sağlık ve mutluluk diliyorum.”

 

Öğretmenlerinin teker teker isimlerini vererek onlara olan vefasını gösteren Başkan Dr. Acehan aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi de unutmadı. Ve ebediyete intikal eden Hasan Ongun, Güler Sönmezsoy ve Hasan Ali Küçük hocalarımızı da saygıyla ve rahmetle anıyorum. Mekânları cennet olsun...”

 

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, “Her Gün 24 Kasım Olmalı”

 

İlçe Kaymakamı Cemal Şahin’in izinli olması nedeniyle İlçe Kaymakamlığına vekâlet eden Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, “ 24 Kasım’ın benim için çok özel bir anlamı var. Çünkü 24 Kasım tarihinde göreve başladım. Özellikle denk düşürdüm.

 

Hepimiz birer öğrenci idik. Öğretmenlerimizin ismini unutmamalıyız. Onları ziyaret etmeliyiz. Ölenlerin mezarlarını ziyaret etmeliyiz.

 

Göreve yeni başlayan öğretmenlere gıpta ile bakıyorum. Görevlerinde başarılar diliyorum.

Emekli olanlara sağlık ve mutluluk diliyorum. Görevleri başında şehit olanları ve ölenleri rahmetle anıyorum

 

Ücret konusu tabii ki önemli ..

 

Veli olmayınca, veli sizsiniz. Toplumda şikâyet hakkı olmayan bir meslek grubusunuz. Öğretmenleri tebrik ediyor. Onları anmanın sadece 24 Kasım’la sınırlı olmamasını diliyorum.”

 

Protokol konuşmaları sonrası etkinliklere geçildi.

 

Okul öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “Öğretmen” konulu tiyatro gösterisi ilgiyle izlendi.

 

Fen Bilimleri öğretmeni Yasemin Dündar, Can Yücel’in, “Sevdiğin Kadar Sevilirsin” şiirini seslendirdi.

 

İlçemizde adaylığı kaldırılan 37 öğretmenin “Mesleğe Giriş Yemin Töreni”, Beden Eğitim Öğretmeni Tevfik Mert Sezer yönetiminde yapıldı.

 

“Eğitime Adanmış Hayatlar” konulu video filminde ilçede dünden bugüne görev yapmış öğretmenlere ait fotoğraflar film şeridi gibi gözümüzün önünden geçti. Salonda duygulu anlar yaşandı.

 

İlçede hayatını eğitime adamış öğretmenlere İlçe Kaymakam vekili ve Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Niyazi Murat Tiryaki, İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan tarafından birer plâket ile birlikte çiçek verildi.

 

İlçemiz müzik öğretmenlerinden oluşan orkestra eşliğindeki müzik dinletisi coşkuyla izlendi. Öğretmenler okudukları solo ve koro parçalarıyla öğretmenlerin bu özel gününe renk kattılar. 

 

İlçemizde yeni emekli olan öğretmenlerden Mehmet Saat, Rukiye Bayrak ve Halil İbrahim Akalın’a “Hizmet Şeref Belgeleri”, İlçe Kaymakam vekili Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara tarafından verildi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Öğretmen “ konulu resim, şiir ve kompozisyon dalındaki yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Buna göre;

 

Kompozisyon dalında birinci Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencisi Seda Nur Abbas’a,

Resim dalında birinci Yıldırım Beyazıt İlkokulu öğrencisi Merve Şahin’e,

Şiir dalında birinci Barbaros Ortaokulu öğrencisi Şevval Akbaş’a ödülü Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Niyazi Murat Tiryakı tarafından verildi.      

 

*****

 

Kompozisyon dalında ikinci Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gamze Dere’ye,

Resim dalında ikinci Yıldırım Beyazıt İlkokulu öğrencisi Dilanur Hilanur Gürakan ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Yakup Horat’a,

Şiir dalında ikinci Güldarpı Ortaokulu öğrencisi Hatice Turan’a ödülleri İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karataş tarafından verildi.   

 

*****

Kompozisyon dalında üçüncü Hayriye Aslan Kız meslek Lisesi öğrencisi Fatma Türkoğlu’na, Resim dalında üçüncü Yıldırım Beyazıt İlkokulu öğrencisi Mediha Arslan ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Ünal Özdemir’e,

Şiir dalında üçüncü Türk Telekom öğrencisi Döne Aycil’e ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan tarafından verildi.

 

Topluca taraf çekilmesinin ardından tören sona erdi.

 

İlçede hayatını eğitime adamış öğretmenler için Çubuk 2 Barajı’na bir gezi düzenlendi. Sonrasında da bir lokantada yemek verildi.

 

Cennet yurdumuzun her tarafına ulaşarak her türlü olumsuzluklara rağmen fedakârlıkların en büyüğünü gösterip, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, ülkemizi çağdaş ve modern medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, bu vesile ile Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere tüm vefat eden ve şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan tüm öğretmenlerimize de sağlıklı ve mutlu daha nice yıllar dileyerek sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Yazarın Özel Notu: “Öğretmenler Günü” programı dört dörtlük olmuş..Bir program bu kadar mükemmel olur. Programın yapımında emeği geçen başta Bekir Yılmaz Ortaokulu Müdürü Engin Önal olmak üzere tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilere teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.

ogretmenler-gunu-001.jpg

dscn0361-vert.jpg

dscn0405-vert-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum