Öğretmenler günü etkinliklerle kutlandı

Öğretmenler günü etkinliklerle kutlandı

Çubuk'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programları yapıldı.

Çubuk’ta Atatürk Parkında bulunan Atatürk Anıtına sunulan çenekle başlayan ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ etkinlikleri gün boyu sürdü. Sabah saat 10:00’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak başkanlığında, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımı ile Atatürk Anıtına sunulan çelenk’in ardından, Baş Öğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal ve edebiyata intikal etmiş öğretmenler huzurunda saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve folklor gösterileri ile devam etti.

 

            Daha sonra okullarda yapılan etkinliklere katılan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri okullarda bulunan öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, gül ve ajanda hediye ettiler.

 

Okullarda ayrı ayrı düzenlenen etkinliklerin ardından Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda öğretmenlere özel bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Kaymakam Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Memiş ve çok sayıda öğretmenin katılımıyla gerçekleşti.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak,  günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı. Konuşmasında öğretmenlik mesleğinin kutsallığını vurgulayan Toprak, sözlerine şöyle devam etti:

’’Bilgi ve teknolojinin hızla geliştiği, ihtiyaçların an ve an arttığı bir ortamda eğitim en önemli ve vazgeçilmez ihtiyaçtır.  Eğitimin vazgeçilmez unsuru da elbette öğretmenlerdir. Geçmişimizin ve geleceğimizin mimarları olan değerli öğretmenlerimize sonsuz saygılarımı sunarım ’’diyerek tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladığını belirtti.

 

Ardından davetlilere duygulu anların yaşatıldığı, Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenleri Sibel Kış, Atiye Gamze Altunay yönetiminde öğrencilerle birlikte hazırlanan  ‘Aydınlanma Ateşi’ ve ‘Affet Öğretmenim’ adlı tiyatro oyunları sergilendi. Tiyatro gösterisinin ardından Müzik Öğretmeni Dilek Özbay yönetiminde hazırlanan müzikal büyük ilgiyle izlendi.

 

İlçede mesleğe yeni başlayan öğretmenler, Beden Eğitimi Öğretmeni Erdem Kızılok yönetiminde öğretmenlik yeminlerini ederek öğretmenlik mesleğine atmış oldukları ilk adımın heyecanını yaşadılar.

 

Daha sonra, emekli olan öğretmenlerin Hizmet Şeref Belgelerini takdim eden Kaymakam Dallı, öncelikle emekli öğretmenlere mutluluk, sağlık ve huzur dileyerek bugün yapılacak en güzel şeyin öğretmenleri arayarak bu özel günlerinde onları yalnız bırakmamak olduğunu ifade etti.

 

            Başkan Lokman Özden, programda yaptığı konuşmada, kendisinin de daha önce 2 yıl öğretmenlik yaptığını ve bundan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, öğretmenlik mesleğinin en önemli ve kutsal meslek olduğunu vurguladı. Göreve yeni başlayan öğretmenlere başarılar, emekli öğretmenlere uzun ömürler ve şehit olan öğretmenlere rahmet dileklerinde bulunan Başkan Özden, ’’Hepimizin saygı duyduğu öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi, çocuklarımızı yetiştirmede ne kadar mahir olurlarsa, ülkemiz adına da o kadar gelişme sağlanacaktır’’diyerek, öğretmenlerin üstlendiği büyük sorumluluğu vurguladı.

 

ÖDÜL TÖRENİ

 

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Resim dalında birinci olan Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu öğrencisi  Dilara Balcı, Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencisi  Dilay Kahyaoğlu ve Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi Muazzez Zehra Deveci’ye  Kaymakam Meftun Dallı, ikinci olan  Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu öğrencisi Mesut Minnet ve  Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Köse’ye  Başkan Lokman Özden ödüllerini takdim ederek öğrencileri kutladılar ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Şiir dalında birinci olan  Çubuk İlköğretim Okulu öğrencisi Rüveyda Memiş ve ikinci olan Bekir Yılmaz ilköğretim Okulu öğrencisi Elif Nur Karagöz’e , İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki,  kompozisyon dalında birinci olan  Çubuk Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Şimşek ve ikinci olan Hayri Aslan Meslek Lisesi öğrencisi  Özlem Yılmaz’a İlçe Emniyet Müdürü  Süleyman Memiş, ödüllerini vererek öğrencileri tebrik ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.