Öğretmenler Günü Çubuk’ta Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Öğretmenler Günü Çubuk’ta Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Çubuk’ta Emekli ve yeni öğretmenler bir araya geldi. Anılarını ve deneyimlerini paylaştılar.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ilçenin en eski okulları olan Çubuk Lisesi ve Çubuk Ortaokulu’nun ilk öğretmenleri bir araya geldi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamaları sabah saatlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımıyla Atatürk Anıtında çelenk konulmasıyla başladı.

Daha sonra Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, okul müdürleri ve öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Öğrencilerde sırayla öğretmenlerinin ellerini öperek, öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladılar.

Bekir Yılmaz Ortaokulu tarafından Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlen programa ise Çubuk Kaymakam Vekili İhsan Kara, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki, İlçe Müftüsü Bilal Kara, İlçe emniyet Müdürü İsmail Karataş, emekli öğretmenler, okul müdürleri ve öğretmen ile öğrenciler katıldı.

Hayatta kalan ilçenin ilk öğretmenlerinden emekli öğretmenler onuruna verilen resepsiyon ile başlayan program, eski öğrencilerinin öğretmenlerinin ellerini öpmeleriyle devam etti. Duygulu anların yaşandığı programda, eski anılar da anlatıldı.

Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından öğretmenlik mesleğine yeni başlayan Akkuzulu Ortaokulu Rehber Öğretmeni Aslıhan İlhan’ın konuşmasıyla başladı.

Programda konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, 1960 yıllarında Çubuk Lisesi ve Çubuk Ortaokulunda kendisini okutan öğretmenleri tek tek sayarak onlarla olan anılarını anlattı. O dönemde öğretmen ve öğrenci ilişkilerini de anlatan Acehan, kendisi ve arkadaşlarının bu makamlarda bulunmalarını o dönemdeki öğretmenlerinin çabalarına borçlu olduklarını söyledi.

Programın devamında öğretmenlerden Yasemin Dündar, ‘Sevdiğin Kadar Sevilirsin’ adlı şiiri okurken, ‘Eğitime Adanmış Hayatlar’ konulu video gösterisi sunuldu.  Çeşitli şiirlerin okunduğu programda ‘Öğretmen’ isimli tiyatro oyunu büyük ilgiyle izlendi.

Beden eğitimi öğretmeni Tevfik Mert Tezer yönetiminde, ilçede stajyerliğini tamamlayan öğretmenler tarafından öğretmenlik andı okundu.

Daha sonra ilçenin hayatta olan en eski öğretmenleri tek tek sahneye çağırılarak Çubuk Kaymakam Vekili İhsan Kara, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki tarafından plaket ve çiçek verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından ilçede 2013-2014 eğitim öğretim yılında emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi.

Kaymakamlık tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, Bekir Yılmaz Ortaokulu öğretmenleri tarafından oluşturulan ‘Sevgi Öğretmenleri’ adlı koro tarafından türkü dinletisi sunuldu. Büyük beğeni toplayan konserde programa katılanlar doyasıya eğlendi.

Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

ogretmenler-gunu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum