Öğrencilere Çanakkale Kitabı

Öğrencilere Çanakkale Kitabı

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İlköğretim Öğrencilerine Çanakkale Savaşlarını Konu Alan Kitaplar Dağıttı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ilçede bulunan ilköğretim okullarını ziyaret ederek, öğrencilere Çanakkale savaşlarını anlatan Conkbayırı Şanlı Direniş, Düşmeyen Sancak 57'inci Alay ve Çanakkale Geçilmez isimli gerçek öykülerden oluşan çizgi roman kitapları dağıttı. Atatürk İlköğretim Okulu'nda sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet eden Başkan Özden, onlara Çanakkale savaşı ve Atatürk hakkında sorular sordu. Öğrencilere büyüdüklerinde ne olacaklarını da soran Başkan Özden, verdikleri cevaplarda ağırlıklı olarak öğretmen, doktor, polis gibi meslekleri tercih etmelerine de sevindi.

Çanakkale savaşının ruhunun unutulmaması için orada yaşanan kahramanlıkları anlatan çizgi romanları bastırıp ilçede bulunan ilköğretim okullarında dağıttıklarını kaydeden Başkan Özden, ''Bu günkü dağıtılan kitaplar bizi biz yapan bir milletin yeniden var oluşunun sembolü olan Çanakkale Savaşını ve orada yaşanan kahramanlıkları anlatan çizgi romandır. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri her yıl ülkemizde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Biz de bu etkinlikler çerçevesinde ilçemdeki öğrencilerin Çanakkale ruhunu iyi anlamalarını ve o ruhu unutmamalarını sağlamak amacı ile kitap dağıtmak istedik. İnşallah bu yıldan itibaren de taktir alan öğrencilerimizi motive etmek ve teşvik etmek amacı ile Çanakkale'ye götürerek bu destanların yazıldığı mekanları gezdireceğiz.'' dedi

Başkan Özden, imkanlar elverdiği kadar ilçedeki okullara destek vermek istediklerini söyleyerek, ilçede bulunan ilköğretim okullarının 2'inci ve 3'üncü sınıf öğrencilerinden 4bin öğrenciye Çanakkale Savaşlarını anlatan Conkbayırı Şanlı Direniş, Düşmeyen Sancak 57'inci Alay ve Çanakkale Geçilmez isimli gerçek öykülerden oluşan çizgi romanı kitaplarının dağıtıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.