Öğrencilere Beslenme Çantası Dağıtılacak

Öğrencilere Beslenme Çantası Dağıtılacak

Belediye Tarafından İlköğretim Okulları Birinci Sınıflarına Dağıtılmak Üzere 'temizlik, Sağlıklı Beslenme ve Eğitim Çantası' Hazırlandı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta ilçedeki tüm okullarda dağıtılmak üzere hazırlanan çantaların 1500 öğrenciye ulaştırılacağını, projenin en önemli amaçlarından birinin beden, ruh ve sosyal olarak iyi nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

Belediye başkanlığı görevinin hayatın her kesimine duyarlı olmayı gerektirdiğini vurgulayan Özden, "Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın eğitimle belirli bir düzeye gelmesinin temini için yapılan bir çalışma. Sağlıklı beslenme kişisel hijyen, el ve ağız sağlığı konularında yavrularımızın daha duyarlı bir hale getirilmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

Okulları ve aileleri de bu konuda işin içine katmak istediklerini kaydeden Özden, projeye Çubuk Kaymakamlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Colgate ve Türem Yumurta'nın destek verdiğini bildirdi.

Özden, şöyle konuştu:

"Hijyen ve kötü beslenme alışkanlıkları artık dünyada insan sağlığını ciddi anlamda tehdit eden çok önemli bir faktörler haline geldi. Küçük yaşlardan itibaren edinilen hijyen ve beslenme alışkanlıkları ileriki yaşlarda geri dönüşü mümkün olmayacak hastalıklara neden olabilmektedir. Hazırladığımız çantaların içerisinde bulunan cd'ler de çizgi filimler aracılığı ile çocuklara sağlıklı beslenme ve temizlik konularında bilgiler verilmektedir. Hakikaten hijyen ve iyi beslenme iyi gelecekle sonuçlanıyor. Bu nedenle bu projenin önemli olduğunu belirtmek istiyorum"

Çantaların içinde süt, kuru mendil, ıslak mendil, kuru sabun, sıvı sabun, diş macunu, diş fırçası, diş sağlığı, fırçalama yöntemleri ile ilgili broşürler ve hijyen, sağlıklı beslenme konularında bilgilendirme cd'leri bulunduğunu belirten Özden, öğrencilerin çantalarını hem okulda hem de evlerinde kullanabileceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.