Öğrencilerden Suriyeli Çocuklara Yardım

Öğrencilerden Suriyeli Çocuklara Yardım

'Muhacir Kardeşim' projesi kapsamında Suriyeli çocuklara kıyafet, kırtasiye ve gıda yardımı yapıldı.

Çubuk Meliha Hasanali Bostan Fen Lisesi öğrencileri, başlattıkları 'Muhacir Kardeşim' projesinde, bir gurup Suriyeli çocuğu okullarında ağırladı.

Suriyeli çocuklarla sohbet eden ve ve öğle yemeği yiyen öğrenciler, Suriyeli kardeşlerine giysi, kırtasiye ve gıda paketi yardımında da bulundu.

Proje Başkanı Sümeyye Büyükçolak, yaptığı açıklamada, proje başlangıcında Suriyeli çocukların nelere ihtiyaçları olduklarını tespit ettiklerini ve sonrasında yardım toplama faaliyetine başladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bir kısmını öğrenciler olarak bizler aramızda topladığımız paralarla aldık. Bir kısmını da kendi evlerimizden ve çevremizden topladık. Bu şekilde özellikle de şu mart ayında Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyacı olan kıyafetleri elimizden geldiği kadar karşılamaya çalıştık. Böyle bir proje başlattığımız için hem ben hem de bütün arkadaşlarım çok mutlu.'

Öğrencilerden Mustafa Küpeli de vatanlarından uzakta yaşayan Suriyeli kardeşleri için kendilerinin de bir şeyler yapmak istediklerini vurgulayarak, 'Öğretmenlerimizin de yardımıyla onlara yardımımız dokunuyorsa bizler ne mutlu. Burada herkes alışveriş eder gibi kendisi beğenerek almasını sağladık. Gruplar halinde mağazaya davet ettiğimiz kardeşlerimiz kendileri beğendiler ve giyindiler.' diye konuştu.

Suriyeli çocuklardan Riham Alissa ise ülkelerinde yaşadıkları onca olumsuzluklardan sonra kendilerine kardeş elinin uzatılmasının tarifi olamayan bir duygu olduğunu aktardı.

Kendilerine yardımda bulunan öğrencilere teşekkür eden Alissa, 'Birlikte olduğumuz zaman en azından mutlu bir gün geçiriyoruz. Burada bir çok ihtiyacımız da arkadaşlarımız tarafından gideriliyor. Bizim için bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, bu bizi çok mutlu ediyor.' ifadelerini kullandı.

Okul bahçesinde çeşitli oyunların oynanmasının ardından program sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.