Öğrencilerden engellilere tekerlekli sandalye bağışı

Öğrencilerden engellilere tekerlekli sandalye bağışı

Çubuk'ta ortaokul öğrencileri tarafından başlatılan kampanyada toplanan parayla tekerlekli 4 sandalye alınırken, yaklaşık 50 kilogram da mavi kapak bağışlandı.

Çubuk'ta faaliyette bulunan Yükselen Koleji Ortaokulu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri, başlattıkları kampanya ile engellilere destek oldu. Öğrenciler Diyarbakır'da bulunan bir ilköğretim okuluna da giyim ve kırtasiye yardımında bulundu.

Öğrenciler, "Yeni Yılda Yeni Umutlar Projesi" ile topladıkları parayla 4 tekerlekli sandalye aldı. Tekerlekli sandalyeler, öğrenciler tarafından Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneğine götürülerek ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Ellerinde tekerlekli sandalyeler ve sırtlarında mavi kapaklarla Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği'ne gelen öğrenciler, tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelli ailelerine önce çiçek verdi, daha sonra da tekerlekli sandalyeler ve mavi kapakları teslim etti.

Öğrencilerden tekerlekli sandalyeleri alan aileler duygulu anlar yaşadı.

Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahattin Horoz, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilinci içerisinde yetiştirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Bugün 4 tekerlekli sandalye getirdiler. Ayrıca okulda topladıkları 50 kilogram mavi kapağı da getirdiler. Onları da tekerlekli sandalyeye çevireceğiz. Engelli kardeşlerimizin özgür bir şekilde hayatlarına devam etmesini sağlayacağız." dedi.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Başkanı Şafak Şahin, topladıkları parayla tekerlekli sandalye aldıklarını ayrıca Diyarbakır'daki Vali Ahmet Cemil Serhadlı Ortaokulu öğrencilerine yardım malzemesi gönderdiklerini anlattı.

Yardımlaşmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren öğrencilerden Ceren Doğan ise kendilerine destek olan öğretmen ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Tekerlekli sandalyeye çok ihtiyacı olduğunu anlatan engellilerden Süreyya Özateş, "Engellilere yaptıkları yardımlardan dolayı çok teşekkür ederim. Sandalyeye çok ihtiyacım vardı, çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Özateş'in annesi Kamile Özateş de öğrencilerin böyle bir yardımda bulunmasının kendisini duygulandırdığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.