Öğrencilerden Çubuk Çayı Ve Çevresinde Temizlik

Öğrencilerden Çubuk Çayı Ve Çevresinde Temizlik

Çubuk'ta öğrenciler, Çubuk Çayı ve çevresinde temizlik yaptı.

"Temiz Çevre Temiz Toplum" kampanyası kapsamında yapılan temizlik çalışmalarına katılan Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, çocuklara küçük yaşta doğa sevgisi ve çevre bilinci kazandırmak için kampanya başlattıklarını söyledi.

Programın çok hayırlı olduğunu dile getiren Karakuş, tüm vatandaşların çevreye duyarlı olmasını isteyerek, "Bu güzel etkinliğimize bin öğrencimiz katıldı. Yaklaşık on ton civarında çöp toplandı. Bilinçsizce atmış olduğumuz bir tane cam şişe dört bin yıl sonra, bir plastik şişe ise bin yıl sonra doğada kayboluyor. Yaşadığımız doğaya bizim böyle bir şey yapma hakkımız kesinlikle yoktur. Çocuklarımıza çevre bilincini kazandırmak amacıyla yapılan bu etkinliğin çok verimli geçtiğine inanıyorum." diye konuştu.

Kampanyaya katılan öğrencilerden Hayriye Tekin, etkinlikten sonra bir daha çevreye çöp atmayacağı konusunda kendine söz verdiğini ifade ederek, "Ben buradan büyüklere sesleniyorum, çevremizi koruyalım ve temiz tutalım." dedi.

Çubukabad Parkı'nda başlayan temizlik çalışmasına katılan yaklaşık bin öğrenci, 4 kilometrelik Çubuk Çayı Vadisi'nde çalışma yürüttü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum