Öğrenciler Temiz Bir Çevre İçin El Ele Verdi

Öğrenciler Temiz Bir Çevre İçin El Ele Verdi

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Çubuk Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destek verdiği ‘Temiz toplum, temiz çevre için el ele’ isimli kampanya kapsamında ilçede mıntıka temizliği yapıldı.

Çubuk Belediyesi personeli tarafında eldiven, şapka ve çöp poşeti dağıtılan öğrenciler Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile birlikte çöp topladı.


Öğrenciler Çubuk Çayı Çevresinde Temizlik Yaptı paylaşan: haberler

Kampanyaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Karakuş ve Zeki Metin’in yanı sıra daire amirleri de katıldı.

Anaokulları, ilk ve ortaokulları ile liselerin katıldığı kampanyaya yaklaşık bin öğrenci katıldı. Açılış konuşmalarının ardından mıntıka temizliği Atatürk Parkından başlayarak Çubuk Çayı vadisince devam etti.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Çenet ve Belediye Başkanı Acehan öğrencilerle birlikte, vadideki şişe, izmarit, poşet gibi çeşitli atıkları tek tek topladı.

Vadi boyunca yüzlerce çuval çöp toplanılarak çöp kamyonlarına konulurken, mıntıka temizliğinin ardından öğrencilere Kaymakam Çenet ve Başkan Acehan tarafından kek ve meyve suyu ikram edilerek çeşitli hediyeler verildi.  

Kampanyayı düzenleyen Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ve destek olan ilçe milli eğitim müdürlüğüne teşekkür eden Başkan Acehan, öğrencilerle birlikte güzel bir bahar temizliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kampanyaya katılan çocukların bundan sonraki hayatlarında çevreye karşı daha duyarlı olacaklarına inandığını ifade eden Başkan Acehan, tüm ilçe halkına çevreye karşı duyarlı olmaya ve çevreyi kirletmemeye davet etti.

Başkan Acehan, konuşmasında şunları söyledi:

“Özellikle yeni endüstriyel ürünlerle naylonlarla izmaritlerle plastik malzemelerle maalesef dünyamız her geçen gün kirleniyor içme sularımız yavaş yavaş tükeniyor ve gelecek nesiller için su ve gıda güvenliği tehlikeye düşüyor. Dolayısıyla bugünün çocukları geleceğin büyükleri bilimadamları olarak bilhassa sizler çevre temizliği konusunda gereken özeni ve alışkanlığı kazanmanız gerekiyor. Çevreyi atıklardan, naylonlardan, poşetlerden temizlemek öncelikli olarak belediyenin işi ama gerçekten bu iş en zor iştir. En kolay en yapılmaması gereken kirletmemektir. Gerek organik atıklarla gereke kimyasal atıklarla kirlenmekte olan dünyamızı temiz tutmak önce sizlerin görevidir. Çünkü bu mirası biz dedelerimizden büyüklerimizden aldık ama sizlere emanet ediyoruz. Bugün gideceğimiz yer Çubuk Çay Vadisi, belki milyonlarca yıllardan beri Çubuk çayının aktığı alüvyonlarla, sel oluşumlarıyla jeolojik oluşumunu tamamlayan bizim Çubuğumuzun oluşum sebebi olan bir yerdir. Özellikle Çubuk çayını, suyunu temiz tutmak Çubuk'ta yaşayan herkesin bilhassa siz çocuklarımızın ve öğrencilerimizin en önemli görevidir. İnşallah Çubuk Çay Vadisi düzenlenecek olan rekreasyonla gelecekte insanların piknik yaptığı  mesire alanı olarak kullandığı, bisiklet kullandığı, yürüyüş yaptıkları yerler olacak”.

Yaşadığı bölgeyi temiz tutmanın herkesin görevi olduğunu söyleyen Kaymakam İbrahim Çenet ise, “Evimize giderken ayakkabılarımızı çıkarıyorsak, evimize özen ihtimam gösteriyorsak, arabamıza bindiğimizde izmarit atmayalım diye özen gösteriyorsak, bakın hiçbir zaman unutmayalım dünyada bizim evimizdir. Evimize nasıl özen gösteriyorsak dünyamıza da aynı özeni göstermek zorundayız. Biz sizlere temiz bir çevreyi miras bırakmakla sorumluysak, sizlerde sizlerden sonra gelecek olan nesillere bu bayrağı taşımak zorundasınız. Bu nedenle ben bu projeyi gerçekten çok faydalı buluyorum” dedi.

2dsc09535-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum