Öğrenciler Şehitleri Unutmadı

Öğrenciler Şehitleri Unutmadı

Çubuk İlçesi, Güldarpı Mahallesi (Köyü) İlköğretim Okulu öğrencileri kendi aralarında topladıkları 325,00 YTL. Parayı, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğine bağış yaptılar.


Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz için, bir şeyler yapmaya karar veren, Güldarpı Köyü İlköğretim Okulu 8/A öğrencilerinden, Öznur Latife ŞİŞMAN, Ayşe ÇİÇEKGÜL, Keziban ERBASTI, Emel METİN, Esra ERCAN, bir araya gelerek kampanya başlattılar. Okulun diğer öğrencileri ile birlikte kendi harçlıkları ile öğretmenlerinden toplamış oldukları 325,00 YTL. Parayı Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneğine bağış yaptılar.

Dernek Başkanı Zeki AVAN ziyarette yapmış olduğu konuşmada; Güldarpı Köyü İlköğretim Okulu 8/A öğrencilerinin kendi aralarında başlatıp, okulun diğer öğrenci ve öğretmenlerinin vermiş olduğu destekle toplamış oldukları paraları, Derneğimize bağış yapmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.
Vatanı sevmenin bir bedeli var. Bu uğurda şehitlerimiz canlarını verdiler. Gazilerimizde bedenlerinin bir parçasını vererek sakat kaldılar. Gönülleri Vatan, Bayrak, Cumhuriyet, Atatürk, Millet, Şehit ve Gazi sevgisi ile dolu olan bu yavrularımızın yapmış oldukları bu anlamlı bağışları bizleri çok duygulandırmıştır.
Öğrencilerimizin yapmış oldukları bu maddi desteğin yanında, manevi yönü daha da önemlidir. Bu bir örnek davranıştır. Okullarımızdan böyle nesiller yetiştiği sürece, Vatanımız ve Cumhuriyetimiz sonsuza kadar ebedi yaşacaktır, dedi.
Dernek Başkanı Zeki AVAN, Günün anısına, Okula Türk Bayrağı, Okul Müdürü Satılmış PÜRLÜ"ye Atatürk etrafında Çubuk şehit ve gazilerin bulunduğu panoyu, 8/A sınıfına da Çanakkale"nin iki isimsiz kahramanlarının etrafında, Çubuk şehit ve gazilerinin bulunduğu panoyu hediye etti.

Güldarpı ilköğretim okulu Müdürü Satılmış PÜRLÜ"de yapmış olduğu konuşmada; "Acılar paylaşıldıkça azalırmış" diye güzel bir söz var ya işte bu gerçeğin ışığında şehit ailelerinin acılarını paylaşmak isteyen öğrencilerimin bu engin duyarlılıkları beni çok duygulandırdı. Kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum.
Terör belası nedeniyle her gün sayıları artan şehit ailelerinin acılarını paylaşmak, onlara maddi manevi destek sağlamak bu ülkede yaşayan herkesin şehitlerine karşı minnet borcudur. Unutmayalım ki! Bu güzel vatan şehitlerimizden bize miras kalmıştır.

Dernek Başkanı Zeki AVAN ile birlikte Dernek Muhassibi Şehit abisi Alaaddin ŞİŞMAN"ın, Okulumuzu ziyaret ederek, bizleri onurlandırmasından ve manevi değeri büyük olan hediyeler vermesinden dolayı da kendilerine teşekkür ederim, dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.