Öğrenciler Devapark Hastanesinin Duvarlarını Renklendirdi

Öğrenciler Devapark Hastanesinin Duvarlarını Renklendirdi

Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü üyeleri ‘Çocuk Dayanışması Projesi’ kapsamında Devapark Hastanesi’nin çocuk polikliniği ve fizik tedavi merkezinin duvarlarını boyadılar.

Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü üyeleri ‘Çocuk Dayanışması Projesi’ kapsamında Devapark Hastanesi’nin çocuk polikliniği ve fizik tedavi merkezinin duvarlarını boyadılar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çubuk Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü üyeleri ‘Çocuk Dayanışması Projesi’ kapsamında çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gören çocuklara moral verebilmek amacıyla Devapark Hastanesi’nin çocuk polikliniği ve fizik tedavi merkezinin duvarlarında boyama etkinliği yaptı.  

Gönüllü öğrenciler poliklinik duvarlarını boyayarak, güzel bir görünüm kazanmasını sağladı. Aralarında Suriyeli çocuklarında olduğu gönüllü öğrenciler, ellerine aldıkları renkli kalemler ile hayallerini duvara yansıtırken eşsiz görsellikler meydana çıkardı. Gerçekleştirilen çalışmayı hasta yakınları ve tedavi gören çocuklarda takdirle karşıladı.

Devapark Hastanesi Müdürü Tunahan Zengin, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, hastaları hastane psikolojisinden uzaklaştırarak tedavi süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla böyle bir çalışmayı gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Suriyeli çocuklarla Çubuklu çocukların birlikte kaynaşarak hastanelerinde tedavi gören çocuklara yönelik bir dayanışma etkinliği yapmaların önemine işaret eden Zengin, ‘’Güzel bir etkinlik düşünmüş çocuklarımız. Bizden destek istediler bizde gerekli desteği verdik. Çocuklarımız burada hep birlikte tedavi gören arkadaşlarına destek olmak için bir boyama çalışması yaptılar. Çocuklarımızın hayalleri burada gerçek oldu. Bu tür etkinlikler tedavi gören hastalarımıza duygusal olarak bir motivasyon oluyor. Gerçekten çocuklarımızın hayallerinin duvara yansımalarıyla birlikte hayatta da bir iz bırakmış oluyorlar. Hasta çocuklarımızdan, hasta yakınlarından ve hastane personellerimizden olumlu dönütler aldık’’ diye konuştu.

Proje sorumlusu Ömer Paşa Buner’de, çocuk kulübü üyelerinin tamamen kendi fikirleriyle projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, ‘’Çocuklar istedi sağ olsun hastane yöneticileri Tunahan Zengin bey de onlara imkan verdi. Güzel bir farkındalık projesini hayata geçirdik. Çocuklar hiçbir sınırlama olmaksızın içlerinden geldiği gibi duvara resimler çizdiler. Burada tedavi gören çocuklarda bu resimlere bakarak biranda olsa hastalıklarından uzaklaşmış olacaklar’’ ifadesini kullandı.

Çubuk Aile Yaşam Merkezi Müdür Yardımcısı Hüsnü Can Sayan ise, projenin en güzel etkisinin de Suriyeli ve Türk çocukların ortak bir amaç uğruna bir araya gelmeleri olduğunu vurguladı.

İlçede ilk defa bu tür etkinlik yapıldığını kaydeden Sayan, ‘’Hastane yetkilileri ile görüştüğümüzde öncelikle amacımızın çocuk servisinde tedavi gören çocuklarımızı hastane ortamından uzaklaştırmak, çocukların sakinleşmesini sağlamak ve tedavi süreçlerini kolaylaştırmak olduğunu ifade ettik. Talebimizi olumlu karşıladılar ve bizde bugünkü çalışmamızı yaptık. Zaman zaman çocuklarımızla buraya gelerek boyama çalışmaları yapacağız’’ diye konuştu.

Boyama yaparak hem eğlendiklerini hem de hastalara moral vermeye çalıştıklarını dile getiren öğrencilerden Zeynep Karakaş ise, ‘’Hasta arkadaşlarımıza moral vermek için buradayız. Güzel ve anlamlı bir çalışma olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

Hastanedeki hastalar ise yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirtirken, boş duvara bakmaktansa bu tip çalışmaların devamını dilediler.

2dsc_1895.jpg2dsc_1895-001.jpg2dsc_1905.jpg2dsc_1913.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.